Revizyon Çalışmaları Başladı!

Revizyon Çalışmaları Başladı!

Kars Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, girişimleri çerçevesinde kaderine terk edilmiş eski Mesut Yılmaz Parkı’nda revizyon çalışmaları başlattı.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

Mesut Yılmaz Parkı hakkında şu açıklamalarda bulunan Kars Belediyesi Park ve Bahçeler Müdür Vekili Peyzaj Mimarı Özge Erginbay, “Medeniyetin ve yaşam kalitesinin bir göstergesi olarak kabul  edilen açık yeşil alanlar, kentsel ortamdaki önemi her geçen gün giderek artmaktadır.” dedi.

Kars Kenti imar  planında 123.3 hektarın park alanı öngörüldüğünün altını çizen Erginbay, “Ancak bu alanın yalnızca 6.6  hektarı park alanı olarak  kullanılmaktadır. Kars kent merkezindeki önemli rekreasyonel alanlardan  biri olan Mesut Yılmaz  Parkı Kars halkı için önemli bir yere sahiptir. Parka gösterilen ilgi son yıllarda azalarak, halkın uğrak  yeri olan park, yerini kötü amaçlar için kullanan insanlara bırakmıştır. Revize peyzaj projesi çizilen parkımız yakın zamanda yenilenerek halkın hizmetine sunulacaktır. Parkımızda en önem verdiğimiz konu güvenlik konusudur, bu yüzden park sınırları oluşturularak   parkın girişleri kontrol altına alınacaktır. Mevcutta bulunan iki adet süs havuzu, fonksiyonunu  kaybeden amfi tiyatro, on adet çardak ve piknik masası, mevcut yollar, mevcut restorant – cafe  tadilattan geçerek yenilenecektir. Parkımızda engelli vatandaşlarımızı da unutmayıp çocuk oyun gruplarını onların da yararlanabileceği özellikte yapılacaktır. Ayrıca halkımızı bekleyen farklı sürprizler de sunulacak olup yepyeni bir park olarak Mesut Yılmaz Parkını hizmete sunacağız. Karsımızın kaybettiği bir parkı yeniden kazandıracağız.”

revizyon-calismalari-basladi!-(1).jpgrevizyon-calismalari-basladi!-(2).jpgrevizyon-calismalari-basladi!-(3).jpgrevizyon-calismalari-basladi!-(4).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler