Rusya ve Ukrayna Acente Temsilcileri Kars'ta!

Rusya ve Ukrayna Acente Temsilcileri Kars'ta!

Kars Valisi Eyüp Tepe, Rusya ve Ukrayna'dan gelen Seyahat Acenteleri Temsilcileriyle yemekli toplantıda bir araya geldi.

Rusya ve Ukrayna Acente Temsilcileri Kars'ta!

Kars Valisi Eyüp Tepe, Rusya ve Ukrayna’dan gelen Seyahat Acenteleri Temsilcileriyle yemekli toplantıda bir araya geldi.

Celtikov Otelde düzenlenen yemekte katılımcılara hitaben bir konuşma yapan Vali Eyüp Tepe, “Güneşin doğduğu topraklara, Türkiye’nin en doğusunda yer alan serhat şehri Kars’a hoş geldiniz” diyerek sözlerine başladı. Kars’ın tarihi ve kültürel zenginlikleri hakkından konuklara bilgi veren Vali Tepe, turistik açıdan çok zengin olan Kars’ın ayrıca kış turizminin ve kış sporlarının merkezi sayılabilecek Sarıkamış hakkında bilgiler verdi.

Vali Tepe, konuşmasında kısa ve uzun vadede Sarıkamış’ta yapılacak çalışmalardan bahsederek, Sarıkamış’ın Kış Turizmi ve Kış Sporlarının Merkezi haline getirmek için çeşitli çalışmalar yaptıklarını, bu kapsamda Serhat Kalkınma Ajansı Başkanı olarak geçen hafta Avrupa ülkelerine yaptığı temas ve incelemeler çerçevesinde Fransa’da kış turizm merkezlerinde incelemelerde bulunduğunu belirtti.

Vali Eyüp Tepe, önümüzdeki yıl ihalesi tamamlanan telesiyej sisteminin devreye gireceğini de belirterek, pistlerin aydınlatılması, kafeteryaların hizmete girmesi ve 3 bin 400 metre uzunluğundaki kabinli telesiyejin hizmete girmesi ile Sarıkamış’ın pist uzunluğunu ve hizmet kalitesi bakımından Avrupa seviyesine çıkacağını ifade etti. Vali Tepe ayrıca, inşaatı devam eden ve kısa vadede yapımı tamamlanacak 6 otel ile yatak kapasitesinin 2 bin 500’e çıkacağını söyledi.

Vali Tepe, ziyaret anısına katılımcılara birer plaket takdim etmesi ile sona eren yemeğe, Vali Yardımcısı Cevat Uyanık, İl Kültür ve Turizm Müdür V. Turgay Kızılörenli, KARSOD Başkanı Halit Özer ve basın mensupları katıldı.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler