Sağlık Sen ve Sorumlu Sendikacılık

Sağlık Sen ve Sorumlu Sendikacılık

Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Başkanı Kemal Çırak, Memur Sen ve Sağlık Sen ailesi olarak milletimizi demokrasimizin teminatı doğrultusunda desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

Sağlık Sen ve Sorumlu Sendikacılık

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Sağlık-Sen Kars Şubesi’nin 06 Aralık 2014 günü yaptığı, mevcut başkan Hasan Yazıcı’nın güven tazeleyerek yeniden başkanlığa geldiği 2. Olağan Genel Kongresine katılan Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Başkanı Kemal Çırak, Kafkas Haber Ajansı’na özel açıklamalarda bulundu.

Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Başkanı Kemal Çırak, Memur Sen ve Sağlık Sen ailesi olarak milletimizi demokrasimizin teminatı doğrultusunda desteklemeye devam edeceklerini söyledi. Kongrelerde hem delege seçtiklerini hem de şube genel kurullarını oluşturduklarını belirten Çırak, “Yani Sağlık Sen olarak gerçekten bu yıl bütün şubelerimizle beraber demokratik şuranın içerisinde seçimlerimizi gerçekleştirdik, çok şükür.” dedi.

KONGRELERİMİZİ BÜYÜK KATILIMLA GERÇEKLEŞTİRDİK

Geçtiğimiz günlerde Kars’ta gerçekleştirilen kongreye de katılan Çırak, “Kars ilimize bu 3. gelişim, genel merkez olarak. Tabi Kars’ımızda Türkiye’nin her tarafında olduğu gibi genel kurulumuzu yaptık. Ve genel kurulumuzu diğer illerimizi tamamladığımız sürede bitirdik.

Diğer illerimizde hem dergi seçim süreçleri hem şube genel kurullarımızın demokrasi içerisinde yaptık çok şükür. Büyük bir katılım vardı. Sağlıkçılar olarak 210 bin üyemiz var. Bu 211 bin üyemiz yaklaşık 80 şubemizde yapılan dergi seçim sürecinde 150 bine yakın üyemiz oy kullanarak demokratik haklarını kullanarak hem delege seçtiler hem de şube genel kurullarını oluşturmuşlardır. Yani Sağlık Sen olarak gerçekten bu yıl bütün şubelerimizle beraber demokratik şuranın içerisinde seçimlerimizi gerçekleştirdik çok şükür. Bu süreçte Kars şubemizde iki defa inşallah seçim yaptık. Çok büyük katılımla hem dergi seçim sürecinde hem de genel kurulumuzda arkadaşlarımızın demokratik bir şekilde seçimlerini yaptık. İnşallah hem sendikamıza hem Kars’ımıza hem de milletimize hayırlara vesile olur. ” diye konuştu.

SORUMLU SENDİKACILIĞIMIZI GERÇEKLEŞTİRMEK İSTİYORUZ

Sağlık Sen ve Memur Sen ailesi olarak 11 Ağustos’ta ki büyük Türkiye idealinde önemli adımlar atıldığını da ifade eden Çırak, “Bunu çok önemsiyoruz. Halkımız ilk defa kendi oyuyla, kendi özgür iradesiyle cumhurbaşkanı seçmiştir. Bu demokrasi adına çok önemli bir adımdır.  Tabi ki halkımız artık şunu da söylemiştir. Darbelere ve darbecilere ‘dur’ demiştir. Bundan sonra inşallah bizde büyük Memur Sen ve Sağlık Sen ailesi olarak milletimizi demokrasimizin inşallah teminatı doğrultusunda desteklemeye devam edeceğiz. Memur Sen bilinçli sendikacılık, sorumlu sendikacılık, hizmet sendikacılığı, akademik sendikacılık düzeyinde sorumluluğu gereği muhakkak genel de 800 bin üyesine hizmet ederken burada hem ülkede ki hem diğer birçok Müslüman ülkelerimizde o kardeşlerimize yardım eli uzatmak sureti ile gerçekten sorumlu sendikacılığımızı inşallah gerçekleştirmek istiyoruz. Ve bu anlamda da orada ki Müslüman kardeşlerimiz zulüm gören; dibimizde Suriye, İsrail, Filistinli kardeşlerimiz, Doğu Türkistan’da ki kardeşlerimiz hep zulüm görüyorlar. Biz burada memur sen ailesi olarak gidip orada yardım eli uzatıyoruz. Ve orada onlara bir nevi yaralarına mehlem olmaya çalışıyoruz. Ve elimizden geldiğince güçlü bir sivil toplum örgütü olarak inşallah onlara da yardımlarımızı yapacağız.” şeklinde konuştu.

TÜRK MİLLETİ OLARAK BİRBİRİMİZE DAHA SIKI BAĞLANARAK BU TÜR OYUNLARA İZİN VERMEDİK

Türkiye’nin güçlü bir ülke olduğunu kaydeden Çırak, “^Bölgesinde ki güçlü bir ülke her zaman muhtaç durumda olan herkesin burada özlemidir. Ve onların garantisidir. Etrafımızda ki birçok ülke şuanda özellikle emperyalist güçler Türkiye üzerinden oyunlar oynamaya çalışıyorlar. Bunlar 30 yıldır süregelen oyunlardır. En son gezi olayları ondan sonra üç beş aracı bahane ettiler gezi olaylarını başlattılar. Ondan sonra 17 Aralık-25 Aralık olayları, en son KOBANİ olayları ile ülke karıştırılmak istendi. Çerkez’i, Laz’ı, Türk’ü, Kürdü birbirine düşürülmek istendi. Ama çok şükür ki biz burada güçlü bir Türkiye olarak, Türk milleti olarak birbirimize daha sıkı bağlanarak bu tür oyunlara izin vermedik. Bugün Sarıkamış’ta yatan şehitlerimiz, Çanakkale’de yatan dedelerimiz, ecdadımız hepsi bu ülkenin vatanın birliği, beraberliği ve mücadelesinde korunmasında omuz omuza yarıştılar. Omuz omuza ülkenin korunmasında savaştılar. Ve şehit oldular. O dedelerimiz Kars’tan Mehmet dedemiz, Ardahan’dan Hüseyin dedemiz, Edirne’den Mustafa dedemiz hepsi yan yana şuanda şehit olarak yatıyorlar. Hepsi ülkemiz için savaştılar.  Onun için hiçbir şekilde biz bu tür emperyalist oyunlara gelmeyeceğiz gelmememiz gerekiyor. İşte Memur Sen olarak ta inşallah bunlara da izin vermeyeceğiz.” açıklamasını yaptı.

210 BİN ÜYEMİZİN ARTI 430 BİN SAĞLIK ÇALIŞANI ADINA DA SENDİKACILIK YAPIYORUZ

Çırak şöyle konuştu:

“Tabi ki Sağlık Sen olarak gerçekten sorumlu sendikacılık ve 210 bin üyemizin artı 430 bin sağlık çalışanı adına da sendikacılık yapıyoruz. O sorumluluk gereği sendikacılık yapıyoruz. Ve sağlık çalışanların haklarını en iyi şekilde orada korumaya çalışıyoruz. Onların şimdiye kadar son sekiz yılda hiçbir kazanım elde edilmezken sağlık sen genel yetkili sendika olduktan sonra çok ciddi kazanımlar elde etti. İşte ekonomilerin verilmesi, yıpranma payı, 305 bin kardeşimizin 4924’lü ve 4 üye kardeşimizin sözleşmeden kadroya geçilmesi, yine aynı şekilde 100 bin kardeşimize lisans tamamlama hakkı vermiştik. Şimdide yaklaşık 110 bin kardeşimize lisans tamamlama hakkı getirmek sureti ile ve artı kreşlerde yine aynı şekilde ek ödemelerin maaşla birlikte ödenmesi bunlar sağlık senin gerçekten genel yetkili sendika olduktan sonra çok önemli kazanımlarıdır. Tabi ki sağlık çalışanları zor şartlar altında 24 saat nöbet esasına göre çalışıyor. Ve çalıştığı fiziki ortamlarda gerçekten kötü. Biz bunların bir an önce iyileştirilmesini istiyoruz.”

ÇALIŞANLARIMIZIN HAKKINI, MENFAATİNİ EN ÜST DÜZEYDE İNŞALLAH SONUNA KADAR KORUYACAĞIZ

Çırak konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Sağlıkta son 12 yılda gerçekten ciddi anlamda gelişmeler oldu, dönüşüm oldu. Bu dönüşümü paylaşan sağlık çalışanlarıdır. Hasta memnuniyet oranlarına bakıyorsunuz yüzde 35.8’lerden yüzde 76.2’lere gelmiş. İşte bütün bu başarıyı paylaşan sağlık çalışanlarıdır. O zaman sağlık çalışanları da bu memuriyetten payını alması gerekiyor. İşte biz bu anlamda artık bundan sonra sağlık çalışanlarımızın da kesinlikle özlük hakları, ek ödeme tavan ödemelerin arttırılması, döner sermayenin emekliye yansıması ve yine aynı şekilde yıpranma payı inşallah sağlık sen olarak bu hakkı aldık. Şimdi son çalışmaları genel kurulumuzun olduğu andan itibaren de Ankara’da çalıştay yapıyoruz. Çalışma bakanlığı, sağlık bakanlığı, akademisyenler, uzmanların katıldığı çalışmalar yapıyoruz. İnşallah yıpranma payı bir an önce çıkarmak sureti ile bu mağduriyeti gidereceğiz diye düşünüyorum. Tabi ki sağlık çalışanların sorunları çok fazla. Biz bunları biliyoruz. Ve bu sorumluluk bilinci içerisinde çalışanlarımızın hakkını, menfaatini en üst düzeyde inşallah sonuna kadar koruyacağız.”

Çırak ayrıca, “Ben bu anlamada Kars’ta yapılan Sağlık Sen şubemizin ikinci olağan genel kurulunun önce Kars’ımıza, genel merkezimize, milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyor, tüm Kars halkımıza şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Bayburt Kamu Hastaneleri Birliği İdari ve Mali Hizmetler Başkanı Fatih Turan da Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Başkanı Kemal Çırak’a bölgenin sağlık sorunlarına gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür etti. Sağlık Sen Kars Şube Başkanı Hasan Yazıcı’ya da görevinde başarılar dileyen Turan, çocukluk arkadaşı Kafkas Haber Ajansı kurucusu Bedir Altunok’a da Sağlık Sen’e verdiği desteklerden ötürü şükranlarını iletti. kha

 

Önceki ve Sonraki Haberler