Samanın vagonla gelmesi için talepler bekleniyor

Samanın vagonla gelmesi için talepler bekleniyor

AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç, samanın tren vagonlarıyla Kars'a getirilmesi için taleplerin beklendiğini söyledi. Bunun için de yetiştiricilerin bir an önce il ve ilçe tarım müdürlüklerine giderek bu taleplerini resmi olarak kayıt altına aldırmal

 

Saman fiyatlarının astronomik fiyatlara yükselmesi şehirde sıkıntılara neden oldu. Bununla ilgili basın aracılığıyla yetiştiriciler seslerini ilgililere duyurmaya çalıştılar. Konuyla ilgili Kars milletvekillerine de sorun iletildi. Bununla ilgili çözüm arayışları içinde olan vatandaşlara ne yapmaları gerektiğini konusunda öneriler getirilirken, samanın hangi şartlarda şehre daha ucuza getirilmesi konusunda da adımlar atıldı.
 
AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç’ın, geçtiğimiz haftalarda yaptığı, il ve ilçe tarım müdürlüklerine resmi müracaatta bulunmaları yönündeki çağrıya her nedense sessiz kalındı.
 
Aradan geçen onca zaman içinde ne kimse gidip müdürlüklerin kapısını çaldı ne de sözlü taleplerin dışında harekete geçen oldu. Sözlü taleplerde birkaç kişiyle sınırlı kaldı.
 
Milletvekili Kılıç, gerekli adımların atıldığını fakat yetiştiricinin kendi talebini resmi olarak müdürlüklere bildirmesi gerektiğini vurgulayarak, bunun ardından da tren vagonlarıyla samanın Kars’a getirilmesine imkan sağlanacağını yeniledi.
 
Konuyla ilgili gazetecilerin sorularını cevaplayan Kılıç, “Kişisel olarak beni aranlar var, saman konusunda. ‘Bize ucuz saman’ diyen ve bu yönde ısrar edenler oluyor. Bizde bunun yolunu belirlediğimizi söylüyoruz. Yani demiryolları tek tek vagon verdiği zaman ucuza mal olmuyor. Onun bir faydası bir karı yok. Onu insanlar istediği zaman kendileri de alabilirler. Ama biz Demiryolları Genel Müdürü ile yaptığımız görüşmelerde bize şunu söylediler; talepler birleşin, katar olarak size verebilirsek daha uygun fiyattan vagon sağlayabiliriz. Bizler bilindiği gibi Kars halkına bir duyuru yapmıştık. Saman sıkıntısı çeken vatandaşların taleplerini il ve ilçe tarım müdürlüklerine bildirmelerini istemiştik. ‘Biz bu talepleri birleştirip ne kadar ettiğini görelim, size vagon tahsisi için uğraşalım’ denildi. Tarım müdürlüklerine soruyorum; şifayen sözlü olarak söyleyenler oluyormuş. Ama buna resmi olarak müracaat eden yoktur. Bizi de kişisel olarak arayıp talebini söylüyorlar ama bizler tekrardan gidip ilçe tarım müdürlüklerine müracaat etmelerini istiyoruz. Aracılığınızla tekrar duyuruyorum; bu teklifimiz, bu kolaylaştırmamız devam edecek. Lütfen bu taleplerini ilçe tarım müdürlüklerine yetiştirsinler., bize de buradan toplu bir sonuç gelsin.”
kha
 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler