Şampiyon Erdemir'e coşkulu karşılama

Şampiyon Erdemir'e coşkulu karşılama

Tuğrulhan Erdemir’ Kars Harakani Havalimanında sevenleri tarafından davul-zurna eşliğinde coşkuyla karşılandı.

Avrupa üçüncüsü olan Tuğrulhan Erdemir’ Kars Harakani Havalimanında karşılamak için ailesi, antrenörleri ve sevenleri akın etti. Davullu zurnalı havalimanına gidenler heyecanla “Demir Yumruk” Tuğrulhan’ı beklemeye başladılar. 7’den 70’e alana gelenler davul zurna eşliğinde halay çekip kutlama yaptılar. Uçakla Kars’a gelenlerde kutlama eşlik edip şampiyonun ailesini kutladılar.
Onlarca şampiyonluk madalyası bulunan Tuğrulhan Erdemir alkış, ıslık ve tezahüratlarla karşılandı. Sevenleri tek tek şampiyonu kucaklayıp tebrik ettiler. Erdemir de karşılamaya gelenlerle tek tek tokalaşıp sarılarak ilgileri ve destekleri için teşekkür etti.

Antrenör Kıvanç Buru, “Avrupa Boks Şampiyonasında ülkemize ilk defa madalya getiren sporcumuz aynı zamanda Kafkas Üniversitesi öğrencisi Tuğrulhan Erdemir’i öncelikle tebrik ediyoruz. İlk turda İtalyan ikinci turda Fransız üçüncü turda Arnavut gibi zor rakiplerini mağlup etti. Tabi hem yorgunluğun hem de üst üste maç yapmasının etkisiyle Gürcü rakibimize sayıyla mağlup olduk. Tuğrulhan Erdemir 26 Temmuz 2024 yılında Paris’te yapılacak olimpiyat oyunlarına ülkemizi temsil edecek. Hem Kars’ımıza hem de ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz. İnşallah olimpiyatlarda altın madalya ile döneceğiz ve serhat şehrimize de bu madalyayı hediye edeceğiz inşallah.” dedi.

Çevik boksör Tuğrulhan Erdemir mutluluğunu,“Ülkemizin 13 yıllık bir hasreti vardı bizde üçüncülük alarak hasreti noktaladık. Arkadaşım Şampiyon oldu bende üçüncü oldum. Şu anda yoğun şekilde kamplarımız devam ediyor. 2024 Paris Olimpiyatlarına hazırlanıyoruz. Ben 1 yıl öncesinden vizeyi almıştım. İnşallah ülkemizi Paris’te en iyi şekilde temsil edip erkeklerde alınmayan altın madalyayı inşallah alp bir ilki başaracağız. İnşallah bu altın madalyayı da alıp şehrime, ülkeme armağan etmeyi düşünüyorum.” Şeklinde paylaştı.

Tuğrulhan Erdemir, Karslı hemşehrimiz Boks Milli Takım antrenörü Vedat Demirkol ile birlikte İzmir’de son çalışmalarını yapacaklar ardından Fransa'daki olimpiyatlarda yarışacak.

Kaynak:İbrahim Yavalak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Önceki ve Sonraki Haberler