'Sana İhtiyacım Var'

'Sana İhtiyacım Var'

Türk Kızılayı, Suriye'de yaşanan iç savaş nedeniyle ülkemize sığının Suriyeli çocuklar için “Sana ihtiyacım var” adlı yardım kampanyası başlattı.

'Sana İhtiyacım Var'

Türk Kızılayı, Suriye’de yaşanan iç savaş nedeniyle ülkemize sığının Suriyeli çocuklar için “Sana ihtiyacım var” adlı yardım kampanyası başlattı.

Kızılay Kars Şube Başkanı Necati Dallı, Türk Kızılayı’nın ‘Suriye’ye İnsanı Yardım Operasyonu’ kapsamında, ülkemize gelen ve kurulan konaklama merkezlerinde yerleştirilen Suriyeli vatandaşlarının barınma,(çadır, battaniye, ısıtıcı, yatak, çadır içi malzeme vb) gıda, hijyen malzemesi, giyim malzemesi gibi temel insani yardım ihtiyaçlarının karşılanması ve dağıtımı görevini üstlendiğini açıkladı.

Türk Kızılayı’nın da içinde yer aldığı platform tarafından “Sana İhtiyacım Var” isimli bir yardım kampanası başlatılacağını da bildiren Başkan Dallı, Suriye’deki iç karışıklıkların mağdurlarına ve özellikle de binlerce çocuğa Türkiye’deki kamu kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu “İnsani Yardım Platformu” elini uzatıyor. Bu kapsamda Türk Kızılayı’nın da içinde yer aldığı platform tarafından “Sana İhtiyacım Var” isimli yardım kampanyası başlatılacaktır.” Dedi.

Dallı ayrıca: “Türk Kızılayı olarak Kars’ta da Kızılay Şube Başkanlığı olarak “Sana İhtiyacım Var” ismiyle yürütülecek bu kampanyayla Türk milletinin merhamet elini, savaştan etkilenmiş ve yerlerinden edilmiş Suriye’deki mağdurlara bu soğuk kış günlerinde hiçbir ayrım gözetmeksizin destek vermeye devam edecektir. Bu kampanya ile bir kez daha yardımsever halkımıza, savaş mağduru Suriyeli çocuklar için yardım çağrısında bulunacağız. Tüm şubelerimizin, Suriye Yardım Kampanyası başlangıcı olan 22.01.2014 tarihinden itibaren gönüllüleri, çalışmaları ve birimleriyle aktif bir şekilde kampanyayı sahiplenmesi ve tanıtımına katkı sağlamasını bekliyoruz. Kampanyamızı Kars’ta basın yayın organları marifetiyle halkımıza duyuruyoruz. Kampanyamızı kamuoyuna ve değerli halkımıza duyurmak için aynı zamanda şehrin muhtelif yerlerinde afişler ve pankartlar asacağız. Cuma namazı sonrasında ise halkımıza el broşürleri dağıtacağız. Kampanya süresince kamu kurum ve kuruluşlarını, iş adamlarını, ticaret ve sanayi odalarını, esnaf odalarının da ziyaret edilerek bağış kampanyasına destek isteyeceğiz.” Şeklinde açıklamada bulundu. Tacettin Durmuş

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler