Sarıkamış, 3. Kar Ezme Makinesine kavuştu

Sarıkamış, 3. Kar Ezme Makinesine kavuştu

Sarıkamış Türkiye Kayak Federasyonu tarafından Kars'ın Sarıkamış İlçesindeki Kayak merkezlerinde kullanılmak üzere, gönderilen Kar Ezme ve Sıkıştırma Makinesi (Snowtrack) törenle yetkililere teslim edildi.

 

Sarıkamış Osman Yüce Kayak Tesislerindeki teslim törenine, Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş, Kars Gençlik ve Spor İl Müdürü Yücel Yücel, Bayraktepe Kayak Merkezi, Mekanik Tesisler Genel Müdürü Muhittin Delibaş, Sarıkamış Gençlik Spor İlçe Müdürü Ali Koçak ile Kayak Federasyonu görevlileri katıldı.
 
Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, yaptığı açıklamada, Sarıkamış, yapılan çalışmalarla her geçen gün turizmde, potansiyelini büyütmeye başladığını söyledi.
 
Sarıkamış’ın doğal güzellikleri, kar kalitesi, sarıçam ağaçları ile çevrili uzun pistleri ve modern mekanik tesisleriyle, Türkiye’nin gözde turizm merkezlerinden biri haline geldiğini ifade eden Ermiş, şunları kaydetti:”Geçtiğimiz yıl Bayraktepe kayak merkezi’nde yeni yapılan telesiyej ve açılan iki yeni pist hizmete girmişti. Ayrıca, Osman Yüce kayak tesislerimize Kayak federasyonu tarafından yeni teleski yapıldı. Burada bizde Kaymakamlık olarak, yaklaşık bin metre uzunluğundaki slalom Pisti’nin iş makineleriyle tesviyesini yaptık. Tabi her iki kayak merkezinde kayak alanı büyüdükçe ihtiyaçlarda büyüyor. Bu nedenle ihtiyacımız olan üçüncü kar ezme makinesine de kavuşmak bizi mutlu etti. Bu konuda büyük katkı sağlayan başta Sayın Valimiz Ahmet Kara’ya AK Parti Kars milletvekillerimiz, sayın Prof.Dr. Yunus Kılıç ve Ahmet Arslan’a desteklerinden dolayı şükranlarımızı sunuyoruz.”
 
Gençlik ve Spor İl Müdürü Yücel Yücel ise, yeni alınan kar ezme makinesiyle birlikte her iki kayak tesislerindeki pistlerin ezilmesi, kayak için ideal duruma getirilmesi bakımından her hangi bir sorunun kalmadığını ifade etti.
(EY-BA-S) KARS / SARIKAMIŞ (KHA) – EREN YANAR

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler