Sarıkamış Bayraktepe, Kış Turizminin Cazibe Merkezi

Sarıkamış Bayraktepe, Kış Turizminin Cazibe Merkezi

Sarıçam Ormanları, kristal kar'ı ve uzun kayak pistleriyle Türkiye'nin gözde kış turizm merkezleri arasında yer alan Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezi kayak severlerle doldu.

 

Rusya, Ukrayna ve Azerbaycan gibi farklı ülkelerden gelen turistler ile Türkiye’nin dört bir yanından gelen kayak tutkunları,kayak,snowboard ve kızak yapmanın keyfini doyasıya yaşıyor.
 
Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, yaptığı açıklamada, Kayak merkezi’nde yoğunluk yaşandığını, önümüzdeki hafta sömestr tatilinde   bu yoğunluğun yüzde yüzlere ulaşacağını söyledi.
 
 Sarıkamış’ta son bir yıl içerisinde dört otel yapıldığını ve üç otelde de yüzde yüz kapasite artımına gidildiğini belirten Ermiş,” Sarıkamış’ta şuan otel kapasitesi bin üç yüz civarında. Kamu misafirhaneleriyle beraber bin sekiz yüzleri buluyor bu rakam. Bu otel ve misafirhaneler Kış sezonu boyunca ve özellikle sömestr tatilinde yüzde yüz doluluğa ulaşıyor” dedi.
 
Son bir yıl içerisinde yapılan yatırımların Sarıkamış’ın cazibe bir merkezi olduğunu yavaş yavaş gösterdiğini vurgulayan Ermiş, şunları kaydetti:” Tabi burada çok önemli özellikleri var kayak merkezi’nin. Kristal karı, sarıçam ormanları, kayak merkezi’nin şehirle bütünleşmiş olması, ulaşım kolaylığı, havaalanına yakınlığı gibi değişik özellikleri burayı cazibe merkezi haline getiriyor. Ayrıca burada başlangıç, orta düzey, orta üstü ve ileri düzeydeki kayakçılar için dokuz ayrı pistimiz var. Hele yeni son iki yıl içerisindeki hizmete giren karanlık dere tesislerinde profesyonel kayakçılar son derece ilgiyle ve zevkle kayak yapıyor. Gelecek misafirlerimizi Sarıkamış’ta ağırlamak isteriz. Ayrıca son yıllarda artan bir turist sayısı var. Yabancı turist sayısı daha çok. Rusya, Ukrayna, Azerbaycan gibi ülkelerden misafirler şuan kayak merkezimize geliyor. Herkese mutlu bir sezon ve mutlu tatiller diliyorum.”
kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler