Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezinde Kar Bereketi

Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezinde Kar Bereketi

Kış turizminin gözde kayak merkezleri arasında yer alan Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe’de kar yağışı, kayak tutkunlarını ve otel işletmecilerini umutlandırdı.

Ercüment DAŞDELEN / KARS MANŞET

Kars’ta iki gündür etkisini sürdüren kar yağışı özellikle Sarıkamış Cıbıltepe kayak merkezinde Mart ayının ortalarına gelinen bu günlerde sarıçam ormanları arasında hala kayağın keyfi yaşanıyor.

Cıbıltepe Kayak Merkezi'ndeki otellerde kalan tatilciler, kar yağışının ardından atlı kızaklarla gezinti yaparken, bazı kayak tutkunları da snowmobille kayak pistlerinde karın keyfini yaşadı.

2 bin 634 rakımlı Cıbıltepe Kayak Merkezi’ndeki 2. etap pistlerde son yağan karın ardından kar kalınlığı artarken, kayak severlere Mart ayında kaymanın keyfini yaşatıyor. 

Beyaza bürünmüş sarıçam ormanları arasında uzun kayak pistleriyle yerli ve yabancı turistlerin gözde yeri olan Cıbıltepe,de kar yağışı nedeniyle kayak sezonunun uzaması turizmcileri sevindirdi.

Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezi’nde toplam uzunluğu 30 kilometreyi bulan, 9 slalom ve bir snowboard pistiyle saatte bin 200 kişi kapasiteli, 4 telesiyejle hizmet veriliyor.

Kayak merkezinin pistleriyle, kar kalitesiyle, sarıçam ormanları içerisinde ve en uzun kayak sezonunun yaşandığı, Türkiye’de mevcut kayak merkezleri içerisinde ilk sırada yer alan Sarıkamış’a kayak severleri bekliyoruz.

sarikamis-cibiltepe-kayak-merkezinde-kar-bereketi-(1).jpgsarikamis-cibiltepe-kayak-merkezinde-kar-bereketi-(2).jpgsarikamis-cibiltepe-kayak-merkezinde-kar-bereketi-(3).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler