Sarıkamış Harekatının 100. yılına hazırlık

Sarıkamış Harekatının 100. yılına hazırlık

Kars Sarıkmış ilçesinde Sarıkamış Harekatı'nın 100. yıl dönümü anma etkinlikleri öncesinde yapılan çalışmalar aralıksız sürüyor.

Sarıkamış Harekatının 100. yılına hazırlık

Kars Sarıkmış ilçesinde Sarıkamış Harekatı’nın 100. yıl dönümü anma etkinlikleri öncesinde yapılan çalışmalar aralıksız sürüyor.

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Milli Parklar Daire Başkanı Hamza Sezer, Yönetim Hizmetleri Daire Başkanı Mehmet Kılınç, Erzurum Orman ve Su İşleri 13.Bölge Müdürü Ahmet Akkiprik, Kars Orman ve Su İşleri Müdürü Murat Doğanay, Sarıkamış ilçe merkezinde yapımı süren tören alanları, Yukarı Sarıkamış Şehitliği, Allahuekber dağları milli park alanındaki şehitliklerde incelemelerde bulundular.

Başkan Toksoy, Sarıkamış Harekatı’nın 100. yıl dönümü anma etkinlikleri için yapılan çalışmaları yerinde görüp, projelerine uygun biçimde yapılıp yapılmadığı incelemek suretiyle sürekli kontrol ettiklerini söyledi. Birçok projenin başladığı 100.yıl etkinlikleri için 100 bin kişinin katılımının beklendiğini belirten Toksoy, ”Sarıkamış şehitleri için adeta bütün bakanlıklarımız seferber olmuş durumda. Orman ve Su İşleri Bakanlığımıza bağlı üst düzey bürokratlarımız çalışmaları yerinde görmek için geldiler. Biz burada acil yapılması gereken işleri izah ettik. Kent merkezindeki tören alanlarında dolgu ve tesviye çalışmaları, Yukarı Sarıkamış Şehitlik anıtının proje dahilinde yeniden düzenlenmesi gibi birçok konuda fikir alışverişinde bulunduk. Tabi ortak hedefimiz bütün çalışmalarımızı Şühedaya yakışır biçimde yapmak. Ümit ediyorum ki Sarıkamış’ta kısa sürede Çanakkale’deki gibi her tarafı şehitliklerle, anıtlarla donatılmış, şehitler diyarı olacak.” dedi.

Kars Orman ve Su İşleri Müdürü Murat Doğanay da Allah-u Ekber Dağları Milli Park Alanı içinde yapılan şehitlikler, mili park alanına giriş kontrol ünitesi yapımı, milli park bölgesinde günü birlik kullanım alanı düzenlemesi gibi yapılan ve yapılacak çalışmalara hakkında bilgi verdi.

Milli Parklar Daire Başkanı Hamza Sezer ise yapılan çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Heyet, daha sonra Şenkaya bölgesindeki şehitlikleri ziyaret etmek üzere Sarıkamış’tan ayrıldı. kha

Önceki ve Sonraki Haberler