Sarıkamış Kayak Merkezi Kışa Hazır

Sarıkamış Kayak Merkezi Kışa Hazır

Türkiye'nin en önemli kayak merkezlerinden Sarıkamış'ta kış hazırlıkları tamamlandı. Otel Müdürleri, "Biz bütün hazırlıklarımızı yaptık. Eğer kar yağarsa sezonu erken başlatıp kayak yaptırabiliriz" dedi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Allahuekber sıra dağlarının eteklerinde yer alan Sarıkamış'ta kış hazırlıkları tamamlandı. Turizmciler bu yıl kar yağışını erken beklerken, Otel müdürleri, sezonu açmak için kar yağışı beklediklerini ifade ederek, "Sarıkamış'ta kış sezonu bu sene biraz daha erken başlayacak diye düşünüyoruz. Biz bütün hazırlıklarımızı yaptık. Eğer erken kar yağarsa tatilcilere daha erken bir zamanda kayak yaptırabiliriz." dediler.

Habitat Otel Müdürü Mehmet Saraçoğlu " Hazırlıklarımızı tamamladık. Şu an itibarıyla yılbaşını kapatmış bulunuyoruz. Bu sene Sarıkamış'ta otellere çok iyi bir rağbet var, rezervasyonlarımızın çok iyi gittiği bir gerçek. Karın yağmasını bekliyoruz ve bu konuda da güzel tahminler alıyoruz. Dağlar beyaz şu an, umuyoruz ki beklentimizi karşılar. Cıbıltepe Kayak Merkezinde faaliyete geçirilen Kütük Ev'in de Sarıkamış'ta kış turizmine katkısı olacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

White Park Otel Müdürü Serkan Tahana ise" Açıkçası bu yıl geçen sezonlara baktığımızda biraz daha iddialıyız. Bir önceki sezon bizim için bir deneyimdi. Eksiklerimizi artılarımızı görüp, hazırlıklarımızı ona göre yaptık. Bu senenin geçen seneye nazaran daha iyi olacağını düşünüyoruz. Kar buranın denizi demek, bu yıl da biraz erken yağmasını bekliyoruz. Pistleri ve kar kalitesiyle Sarıkamış'ı diğer kayak merkezlerinden rahatlıkla ayırabiliriz. Sarıçam ormanlarının arasından uzayıp giden kayak pistleri kayak severler için vazgeçilmez bir alan. Ama bütün bunların yanında Sarıkamış'ın doğuda bulunuyor olması insanlarda bir önyargıyı da beraberinde getiriyor. Eğer bu önyargıyı kırabilirsek, Sarıkamış'ın kış turizminin vazgeçilmez merkezlerinden birisi haline geldiğini görmüş oluruz. Kütük Ev görünüm olarak otantik bir yapıya sahip. inanıyorum ki burada oteller bölgesinde turizme katkı sağlayacaktır." dedi.

sarikamis-kayak-merkezi-kisa-hazir-(2).jpgsarikamis-kayak-merkezi-kisa-hazir-(1).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler