Sarıkamış Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi hizmete girdi

Sarıkamış Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi hizmete girdi

Gazi Kars'ın Şehitler Diyarı Sarıkamış İlçesinde Sarıkamış Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi hizmete girdi.

Sarıkamış Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi hizmete girdi

Gazi Kars’ın Şehitler Diyarı Sarıkamış İlçesinde Sarıkamış Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi hizmete girdi.

Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Ercan Barış, yaptığı açıklamada Sarıkamış’ın iklim koşulları ve bulunduğu coğrafi konum itibari ile bu tür bir hizmete gereğinden fazla ihtiyaç olduğunu belirterek, hizmete giren rehabilitasyon merkezinin ilçe merkezi ve köylerinde mağdur durumda olan vatandaşlara büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Kurumun zihinsel, sosyal, duygusal, psikolojik, öğrenme güçlüğü, okul başarısızlığı, yönünden akranlarına göre farklılık gösteren bireylere, özel olarak yetiştirilmiş personel ve özel olarak hazırlanmış ortamlarda eğitim verildiğini ifade eden Barış, şunları kaydetti: “Şu an itibariyle öğrenci başvurularını kabul etmeye başladık. Artık vatandaşlarımız kapılarının önünde hizmetin en iyisini alacaklar. Önceden engelli bireylerimiz özel eğitim ve rehabilitasyon hizmetinden faydalanmak için yaklaşık 150 kilometre bir yolculukla il ve ilçe dışına gitmekteydiler. Bu da doğal olarak engelli bireylerimizin bedensel ve zihinsel olarak yorgun düşmesine neden olup eğitimini zorlaştırmaktaydı. Sarıkamış Karaurgan, Karakurt ve Sarıkamış çevresindeki tüm yerlere servisler çıkararak öğrencilerimizin ulaşımı kurumumuzun imkanlarıyla sağlanmaktadır. Artık bu tür zorluklar ortadan kalktı.”

Barış, 120 öğrenci kapasiteli rehabilitasyon merkezinde haftada 8 bireysel ve 4 grup eğitimi  verildiği, verilen eğitim, hizmet, ulaşım gibi faaliyetlerin devlet destekli ve  sağlık güvencesi olan olmayan tüm engelli bireylerin faydalanabileceğini sözlerine ekledi.

Adres: İnönü mah-Erzurum yolu Alpina Konakları No:58

Tel: 04744135796  Ercan Barış -05434009039

x

Önceki ve Sonraki Haberler