Sarıkamış Şehitleri 105. yıl dönümünde anılacak

Sarıkamış Şehitleri 105. yıl dönümünde anılacak

1914 yılının 22 Aralık günüydü. -40 derecede, karla kaplı Allahuekber Dağlarında vatan aşkıyla çıkılan yolda dondurucu soğuğa yenik düşerek şehadete yürümüştü 90 bin askerimiz.. Tam 105 yıldır acısı hiç geçmedi..

Allahuekber Dağlarında -40 derecedeki soğuğa yenik düşerek şehadete yürüyen 90 bin askerimiz için gerçekleşecek olan anma etkinlikleri bu yıl 3-4-5 Ocak 2020 tarihlerinde icra edilecek.

Kars valiliği kontrolünde ve Sarıkamış Kaymakamlığı koordinesinde yürütülen anma etkinlikleri için hazırlık çalışmaları devam ediyor. 3-4-5 Ocak 2020 tarihinde düzenlenecek olan Sarıkamış Şehitlerini Anma etkinlikleri, 3 Ocak 2020 Cuma günü Şehit ve Gazi Aileleri onuruna verilecek yemek programı ile başlayacak. Sarıkamış Kazım Karabekir Cami okunacak Mevlid-i Şerif Programı ve akabinde gerçekleşecek olan Meşaleli Yürüyüş ile ilk gün programı son bulacak.

Etkinlikler 4 Ocak 2020 Cumartesi günü Kardan Heykeller Sergisi'nin açılışı sonrasında Meşaleli Kayak ve Lazer Gösterisi ve Anma programıyla devam edecek.

5 Ocak Pazar günü ise "Türkiye Şehitleriyle Yürüyor" anma yürüyüşü Kızılçubuk Toplanma alanında başlayacak. Yaklaşık 6 kilo metrelik yürüyüşün ardından Ay Yıldız Tören alanında yapılacak tören ile devam edecek .Etkinlikler SOLOTÜRK ve Çelik Kanatlar helikopter gösterisiyle son bulacak. Etkinlikle ilgili ayrıntılı bilgiye https://twitter.com/SarikamisAnma hesabından ulaşabilirsiniz.

sarikamis-sehitleri-105.-yil-donumunde-anilacak-(1).jpgsarikamis-sehitleri-105.-yil-donumunde-anilacak-(2).jpgsarikamis-sehitleri-105.-yil-donumunde-anilacak-(3).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler