Sarıkamış Şehitleri Anıldı

Sarıkamış Şehitleri Anıldı

Sarıkamış Harekatı'nda şehit düşen 90 bin Mehmetçik 'Türkiye Şehitleriyle Yürüyor' etkinliğiyle anıldı.

Sarıkamış Şehitleri Anıldı

Sarıkamış Harekatı'nda şehit düşen 90 bin Mehmetçik 'Türkiye Şehitleriyle Yürüyor' etkinliğiyle anıldı. Harekatın 99. yılında 20 ilden gelen yüzlerce öğrenci, şehitlerin nefesinin donduğu yerde buluştu.
Sarıkamış Şehitleri Anıldı
 

Sarıkamış Harekatı'nın 99. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen 'Türkiye Şehitleriyle Yürüyor Anma Yürüyüşü' dün gerçekleştirildi. Kars Müftüsü Mehmet Genç ve beraberindekiler, Kur'an-ı Kerim tilaveti yaptı, binlerce gençle dua etti. Buradaki programa Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kars Valisi Eyüp Tepe, AK Parti Kars milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç ile çok sayıda askeri yetkili katıldı.

NEFESLERİN DONDUĞU YERDE

Bakan Kılıç, yaptığı konuşmada, burada toplanan herkesin ecdadının ve şühedanın izinde yürüyeceğini belirterek, 'Her zaman eşitiz ama bugün başka bir eşitiz. Çünkü, biz onların yürüdüğü, nefeslerinin donduğu yerde onlar gibi yürüyeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kutlu yürüyüşü hiçbir zaman durmayacaktır. Sizler bunun en büyük garantisisiniz. Burada dalgalandırdığınız bayrağımız her zaman üzerimizde dalgalanacak inşallah' diye konuştu.

SONSUZA DEK SÜRECEK

Kılıç, bu yürüyüşün sonsuza kadar devam edeceğini ifade ederek, şunları kaydetti: 'Bugün bizler ve sizler, yarın çocuklarımız, torunlarımız inşallah onlar da bizi, bizlerin bugün şehitlerimizi yad ettiğimiz gibi dualarla anacak. Burada şehit olanlar 'Allah Allah' nidalarıyla şehit oldu. Bizler de bu şuur içerisinde milletimize ve devletimize hizmet edeceğiz.'

Binlerce kişi katıldı

Sarıkamış şehitlerini anmak için dün Türkiye'nin çeşitli yerlerinde yürüyüş ve anma törenleri düzenlendi. 'Türkiye Şehitleriyle Yürüyor' adlı etkinlik kapsamında öğrenciler, dondurucu havada Sarıkamış şehitleri anısına yürüdü. Bitlis-Tatvan karayolundaki tarihi El-Aman Hanı arkasında bulunan kayak merkezinde gerçekleştirilen yürüyüşe 20 ilden yaklaşık bin öğrenci katıldı. Van'da da Abalı Kayak Merkezinden Artos Dağı'na doğru temsili olarak gerçekleşti.

Önceki ve Sonraki Haberler