Sarıkamış Şehitlerini Anma Törenleri 6-7-8 Ocak’ta yapılacak

Sarıkamış Şehitlerini Anma Törenleri 6-7-8 Ocak’ta yapılacak

Kars Valisi Ahmet Kara, Sarıkamış Şehitlerini Anma Törenlerinin 6-7-8 Ocak 2012'de yapılacağını söyledi.

 

Törenle ilgili çalışmaların şu anda devam ettiğini belirten Vali Kara, “6-7-8 Ocak tarihlerinde anmalar olacak. Bu senede geçen seneki gibi birinci gün müsakabalar, yarışmalar yapılacak. 2. gün açılışlar, açılış konuşmaları, panel, Sarıkamış Harekatıyla ilgili Recep Ergül’ün söyleyeceği ağıt programı. 3. günde yine yürüyüş şeklinde olacak.” dedi.
 
‘BEYAZ HÜZÜN’ YERİNİ ‘ŞEHADETİN ADI SARIKAMIŞ’A BIRAKIYOR
Bugüne kadar ‘Beyaz Hüzün” ismiyle çıkan derginin “Şehadetin Adı Sarıkamış” adıyla çıkacağını da ifade eden Vali Kara, bu dergide de şehitlikle ilgili yazılar ve makaleler olacağını kaydetti.
 
PROGRAM TOPRAK OTEL’DE OLMAYACAK
Programın bu yıl Toprak Otel’de olmayacağını vurgulayan Vali Kara, “Programlar Sarıkamış Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda (SABESYO) olacak. Yüksek Okulun önünde, içinde, salonunda tamamen üniversite ile irtibatlı olarak yürüyecek. Sadece bir akşam yemeği Toprak Otel’de yenecek.” dedi.
 
İKİ BAKAN GELİYOR
Şu ana kadar “Gelirim” diyen iki bakanın olduğunu söyleyen Vali Kara, “Sözlü olarak İç İşleri Bakanımız kesin “geliyorum” dedi. Özel kalemine de not ettirdi. “7 Ocak’ta Kars’tayız” dedi. Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin hanımefendi de, “Bende geliyorum.” dedi. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan “Ben gelemiyorum kusura bakmayın.” dedi.” şeklinde konuştu.   
 
BASIN MENSUPLARI İÇİN İMKANLAR GENİŞLETİLECEK
Basın mensupları için de imkanları genişleteceklerini anlatan Vali Kara, şunları söyledi:
“Biz size değer veriyoruz. Ama düğünde, bayramda acayip şeyler oluyor. Üst düzey katılımcı çok olunca bazen ilgisiz kalınabiliyor. Bu tür şeyler olabiliyor. Ama siz aranızda birini seçin o komiteyle devamlı irtibatlı olsun. Öyle bir aksaklığımız olursa hemen uyarın bizi. Biz size bir yer ayıralım. Dünyanın her tarafında böyledir. Her toplantıda, panelde, organizasyonda basına yer ayrılır. Her resmi toplantıda yer ayrılır. Ben İç İşleri Bakanlığı mensubuyum. Protokolü en iyi bilmesi gereken birisi durumundayım. Bizde bakanlığımızın hangi salonunda ne toplantısı olsa mutlaka basına yer ayrılır. Ama bu biraz da Kars’ın şartlarından mı kaynaklanıyor? Örneğin; geçen yıl Başbakan Toprak Otel’e giriyor vatandaş yükleniyor Başbakanın üzerine. Başbakan sıkıştı kalabalıkta. Öyle olmaması lazım. Normalde Başbakana yol verilmesi lazım.”
(BA-BA-S) KARS (KHA)

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler