Sarıkamış Şehitliği'ne Toprak Getirdiler!

Sarıkamış Şehitliği'ne Toprak Getirdiler!

Sarıkamış Şehitlerini anmak üzere 22-29 Aralık 2013 tarihleri arasında Atilla Bisiklet Kulübü tarafından “İstanbul'dan Allah-u Ekber Dağlarına” 1476 kilometrelik “3. Sarıkamış Şehitlerini Anma Bisiklet Turu” Kars'a ulaştı.

Sarıkamış Şehitliği'ne Toprak Getirdiler!

Sarıkamış Şehitlerini anmak üzere 22-29 Aralık 2013 tarihleri arasında Atilla Bisiklet Kulübü tarafından “İstanbul’dan Allah-u Ekber Dağlarına” 1476 kilometrelik “3. Sarıkamış Şehitlerini Anma Bisiklet Turu” Kars’a ulaştı.

İstanbul, Bolu, Kastamonu, Samsun, Giresun, Artvin üzerinden Kars’a gelen Atilla Bisiklet Kulübü Başkanı Atilla Atay ve 13 sporcu eksi 15 dereceye soğukta Kars’a geldi. Susuz istikametinden Kars’a ulaşan ekip Kars tabelası önünde hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra dinlenmek için Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Sporcu Kars Eğitim Merkezi’ne geçtiler.

YAPTIĞIMIZ İŞLE GURUR DUYUYORUZ.

Kentin dondurucu soğuğunda Kars’a ulaştıklarında ilk sözleri “Yaptığımız işle gurur duyuyoruz” olan bisikletçiler, buz tutan yüzleri ve adeta donan nefesleriyle konuşmakta bile zorluk çektiler. Bisikletten iner inmez bacaklarını ovuşturup nefesleriyle ellerini ısıtmaya çalışan sporcuların, Kars’a gelmeden önce de önlem olarak eldiven, bere gibi giyeceklerle kedilerini muhafaza altına aldıklarını söylediler. “Bizim buraya geliş amacımız; 90 bin şehidi anmak, onları bir nebze de olsun anlamak. Bu konuda farkındalık yaratabilmek adına bisikletlerle buraya kadar yol aldığımızı gururla anlatacağız.” diyen bisikletçiler, “Normalde ayakkabımızın üzerinde bir adet termal kılıf, bacağımızda tayt, içimizde de bir adet normal termal kıyafeti forma ve formanın üzerinde de rüzgarı kesmesi için basit bir yağmurluk var.” şeklinde alınan soğuktan korunma önlemlerini anlattılar.

Atilla Bisiklet Kulübü Başkanı Atilla Atay, “Sabah saat: 9.00 dan beri yoldayız. Artvir Şavşat’tan yola çıktık. 3. Sarıkamış şehitleri anma bisiklet turunu 3’üncü defa yapıyoruz. 2010’da, 2011’de ve 2013’te 22 Aralık’ta İstanbul dan yola çıktık ve bugün sonuçlandırdık.” dedi.

AMAÇ; FARKINDALIK

Amaçlarının farkındalık oluşturmak olduğunu belirten Atay, “Çanakkale şehitlerine binlerce insan gidiyor. Bizlerde dua etmeye gidiyoruz. Ama Sarıkamış’taki şehitlerimiz biraz unutulduğunu düşünüyorduk. 2009 yılında ilk yaptığımızda buraya halktan çok fazla insanın dua etmeye gelmediğini gördük. Dedik ki biz bu projeyi yapmalıyız. Bir farkındalık projesi olsun. Ama biraz fark etmiş ki 2013 Ocak ayında 10 binler buraya aktı geldi. Projemizin faydalı olduğunu düşünüyoruz.” diye konuştu.

BİN 576 KİLOMETRE PEDAL ÇEVİRDİLER

7 etapta Kars’a ulaştıklarını da ifade eden Atay, “Bin 576 kilometre yol geldik. Tamamı bisiklete binilerek gelindi. Buraya 7 etap halinde gelindi. İstanbul, Bolu Tosya, Giresun, Şavşat ve Kars olmak üzere 10 tane profesyonel sporcu bu tura katıldı. Bisiklet turu geliştirme derneği ve Atilla Bisiklet takımıyla birlikte gerçekleştirmiştik bu projeyi. İstanbul Çekmeköy Belediyesi sponsorluğunda yapılmıştır. Diğer Sivil Toplum Kuruluşlarına da örnek olsun diye bu işleri yapıyoruz. Şehitlerimizi unutmamalıyız. Halkımızın buraya senede bir gün de olsa gelip dua etmelerini istiyoruz.  Başarmanın verdiği mutluluk var. Bu mevsimde normalde bisikletle alakalı branşta hiçbir müsabaka yapılmaz. Hatta kamplar bile yapılmaz. Ama konu özel bir konu olduğu için canla başla her pedal de şehitlerimizi andık. Ruhları şad olur inşallah.” şeklinde konuştu.

SARIKAMIŞ ŞEHİTLİĞİNE TOPRAK GETİRDİLER

İstanbul Bostancı Vapur İskelesi ilerisinde sahil yolu başlangıcından 22 Aralık 2013 Pazar günü sabah saat: 08.00’de saygı duruşunu müteakiben İstanbul toprağı alınarak yola çıkıldı. 6 gün süren bisiklet turu; İstanbul’dan alınan ve gençlerin güzergah boyunca her ilden alınan toprak yarın (29 Aralık 2013 Pazar) Sarıkamış ilçesinde Şehitlik Abidesi’ne bırakılacak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler