Sarıkamış'a AB Standartlarında Süt üretim Tesisi!

Sarıkamış'a AB Standartlarında Süt üretim Tesisi!

Kars'ın Sarıkamış ilçesine bağlı Asbuğa köyünde AB standartlarına uygun süt üretim tesisi için düzenlenen temel atma töreninde konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, süt üretiminin önemine vurgu yaptı.

Sarıkamış'a AB Standartlarında Süt üretim Tesisi!

Kars’ın Sarıkamış ilçesine bağlı Asbuğa köyünde AB standartlarına uygun süt üretim tesisi için düzenlenen temel atma töreninde konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, süt üretiminin önemine vurgu yaptı.

Sarıkamış Kaymakamı Muhammed Gürbüz, Belediye Başkanı İlhan Özbilen, Daire Amirleri, Köy muhtarları ile vatandaşların da katıldığı süt üretim tesissinin temel atma töreninde konuşan Düzgün, suni tohumlama ile birlikte besicilik ve sütçülüğün önemine değindi. Düzgün, “Biz Kars’ta sadece hayvandan elde ettiğimiz buzağıyı dana ve tosun olduktan sonra satıp ondan gelir elde etmişiz. Bu hayvanları besiye alıp daha fazla kar etme yoluna gitmiyoruz. İkincisi bir işletmede et veriminin yanında süt verimi de ona gelir sağlayacak verim özelliklerindendir. Sütçülük boyutuna da el atmadığımız sürece en ufak bir krizde kuraklıkta şunda bunda problemde hemen sıkıntı çekmeye başlarız.” dedi. kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler