Sarıkamış’a Yapılacak Modern Hayvan Pazarı İçin Start Verildi

Sarıkamış’a Yapılacak Modern Hayvan Pazarı İçin Start Verildi

Ardahan-Kars-Artvin Kalkınma (AKAK) Projesi kapsamında Sarıkamış’ta yapılacak olan hayvan pazarı için yer teslimi yapıldı.

Belediye Başkanı Göksal Toksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada Eski Kars yolu üzerinde yapılacak bir bölümü kapalı modern hayvan pazarı için start verildiğini söyledi.

2015 yılı TUİK verilerine göre büyükbaş hayvan varlığında ülke sıralamasında ilk 5’te olan Kars’ta bu tür tesislerin çok önemli olduğunu belirten Toksoy, “Yapılacak modern ve Avrupa standartlarına uygun hayvan pazarı bölge ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacak.Hayvan alım-satımında çevre illerden komşu olan ilçelerden  gelen üreticilerin  çok daha uygun bir ortamda hayvanlarını pazarlama imkanı bulacak.Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yer teslimine,Başkan Toksoy’un yanı sıra İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Düzgün, AKAK proje yetkilileri ile yüklenici firma temsilcisi katıldı.

Yüklenici firmaya yer teslimi yapılan 710 baş kapasiteli vetiren odası,sosyal tesisleri bulunan modern hayvan pazarı iki yıl içersinde tamamlanacak.

sarikamis’a-yapilacak-modern-hayvan-pazari-iicin-start-verildi-(1).jpgsarikamis’a-yapilacak-modern-hayvan-pazari-iicin-start-verildi-(2).jpgsarikamis’a-yapilacak-modern-hayvan-pazari-iicin-start-verildi-(3).jpg

kha

Önceki ve Sonraki Haberler