Sarıkamış'ta 90 Bin Şehit İçin Saygı Nöbeti

Sarıkamış'ta 90 Bin Şehit İçin Saygı Nöbeti

Kafkas Üniversitesi Sarıkamış Meslek Yüksek Okulu öğrencileri Sarıkamış’ta 90 bin şehit için saygı nöbeti tuttu.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

Sarıkamış Şehitlerini Anma Etkinlikleri kapsamında Allah-u Ekber Dağları’nda donarak şehit olan 90 bin Mehmetçiğin o dönemde yaşadığı zorlukları hissetmek adına öğrenciler eksi 20 derece sıcaklıkta temsili saygı nöbeti tuttu.

Düzenlenen etkinliğe Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Sarıkamış 9. Komando Tugay Komutanı Piyade Albay Bilgin Çetinbağ, Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Selçuk Ural, Prof. Dr. Mükremin Özkan Arslan, 25. Dönem Şanlıurfa Milletvekili, Karatay Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Başbakanlık Müşaviri, Siyaset Bilimci Doç. Dr. Kudret Bülbül, Polis Akademisi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Levent Yılmaz, öğretim üyeleri, öğrenciler, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Sarıkamış Meslek Yüksek Okulu öncülüğünde üniversite öğrencileri, Sarıkamış Harekatı’nın 102. yıl dönümünde en fazla şehidin verildiği 26 Aralık günü yaklaşık 4 kilometre yürüdükleri Sarıkamış Şehitliği’nde temsili nöbet tuttu.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Sarıkamış Müftüsü Hayati Yelkovan,  şehitler için Kur'an-ı Kerim okuyup, dua etti.

Türkiye’nin zor zamanlardan geçtiği bu süreçte böyle bir etkinliğin birlik ve beraberliği güçlendireceğine inandığını belirten KAÜ Sarıkamış MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Meryem Aybas, “102 yıl sonra bugün bizler de şanlı Sarıkamış şühedasının torunları olarak sahip olduğumuz milli şuurumuzu daha da ileriye taşıyacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifade ettiği gibi milli mücadele döneminden sonra ülkemizin geçirmekte olduğu bu en zor dönemde canlarını düşmanı hiç eksilmemiş bu cennet vatan için feda eden şanlı ecdadımız, şüheda dedelerimizden aldığımız güçle onların izinde bir olup, bütün olup, diri olup Türkiye'mizi geleceğe taşıyacağız. Bugün burada edeceğimiz dualar, tutacağımız saygı nöbeti, uçuracağımız dilek fenerlerimizle hem şanlı ecdadımızı hayırla yad edeceğiz hem de yurdumuzda, dünyada kardeşlik ve barış dileyeceğiz” dedi.

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy ve Kafkas Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selçuk Ural’da günün anlam ve önemine ilişkin birer konuşma yaptılar.

Yapılan konuşmaların ardından kız ve erkek öğrencilerden oluşan temsili askerler saygı nöbeti tuttu. Sarıkamış Şehitliği’nde temsili nöbet tutan öğrenciler nöbet değişimi de yaptı. Daha sonra 90 bin asker için 90 tane dilek feneri uçuruldu. Tören daha sonra protokol üyelerinin Sarıkamış Şehitleri Anıtına karanfil bırakma ile sona erdi.

sarikamista-90-bin-sehit-icin-saygi-nobeti-(1).jpgsarikamista-90-bin-sehit-icin-saygi-nobeti-(2).jpgsarikamista-90-bin-sehit-icin-saygi-nobeti-(3).jpgsarikamista-90-bin-sehit-icin-saygi-nobeti-(4).jpgsarikamista-90-bin-sehit-icin-saygi-nobeti-(5).jpgsarikamista-90-bin-sehit-icin-saygi-nobeti-(6).jpgsarikamista-90-bin-sehit-icin-saygi-nobeti-(7).jpgsarikamista-90-bin-sehit-icin-saygi-nobeti-(8).jpgsarikamista-90-bin-sehit-icin-saygi-nobeti-(9).jpgsarikamista-90-bin-sehit-icin-saygi-nobeti-(10).jpgsarikamista-90-bin-sehit-icin-saygi-nobeti-(11).jpgsarikamista-90-bin-sehit-icin-saygi-nobeti-(12).jpgsarikamista-90-bin-sehit-icin-saygi-nobeti-(13).jpgsarikamista-90-bin-sehit-icin-saygi-nobeti-(14).jpgsarikamista-90-bin-sehit-icin-saygi-nobeti-(15).jpgsarikamista-90-bin-sehit-icin-saygi-nobeti-(16).jpgsarikamista-90-bin-sehit-icin-saygi-nobeti-(17).jpgsarikamista-90-bin-sehit-icin-saygi-nobeti-(18).jpgsarikamista-90-bin-sehit-icin-saygi-nobeti-(19).jpgsarikamista-90-bin-sehit-icin-saygi-nobeti-(20).jpgsarikamista-90-bin-sehit-icin-saygi-nobeti-(21).jpgsarikamista-90-bin-sehit-icin-saygi-nobeti-(22).jpgsarikamista-90-bin-sehit-icin-saygi-nobeti-(23).jpgsarikamista-90-bin-sehit-icin-saygi-nobeti-(24).jpgsarikamista-90-bin-sehit-icin-saygi-nobeti-(27).jpgsarikamista-90-bin-sehit-icin-saygi-nobeti-(25).jpgsarikamista-90-bin-sehit-icin-saygi-nobeti-(26).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler