SARIKAMIŞ’TA BİLİŞİM TEKNOLOJİ SINIFI KURULDU

SARIKAMIŞ’TA BİLİŞİM TEKNOLOJİ SINIFI KURULDU

SARIKAMIŞ'TA BİLİŞİM TEKNOLOJİ SINIFI KURULDU

SARIKAMIŞ’TA BİLİŞİM TEKNOLOJİ SINIFI KURULDU

  Sarıkamış’ta Şehitler Mahallesi İlköğretim Okulu’nda Bilişim Teknolojileri Sınıfı yapılan açılışla hizmete girdi.

  Açılışa Sarıkamış Kaymakamı Ahmet Altunbaş, İl Genel Meclisi Üyeleri Harun Karslı ve Zeynel Çam, İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Ekici, Şube Müdürü Atakan Karabağ, İşadamı Cezmi Boztaş, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 

  Yıllar önce aynı okulda okuyan İşadamı Cezmi Boztaş’ın katkılarıyla okul bünyesinde yapılan Bilişim Teknolojileri Sınıfına, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da 10 adet internet bağlantılı bilgisayar verildi.

  Açılışta konuşma yapan Kaymakam Altunbaş, “Sarıkamışlı işadamı Cezmi Boztaş’ın yıllar önce eğitim gördüğü okuluna katkı sağlaması bizi, eğitim camiasını ve en önemlisi de öğrencilerimizi mutlu etmiştir. Eğitim toplumumuzun her kesiminin sorumlu ve duyarlı davranacağı bir konudur. Bu yüzden geleceğimizin teminatı çocuklarımızın, ülkemizi çağdaş ülkeler seviyesine en hızlı şekilde çıkarmasının yolu Bilişim Teknolojileri’nden geçmektedir. İlköğretim çağındaki öğrencilerimize böyle bir sınıfın hazırlanmasında katkı sağlayan Cezmi Boztaş’a teşekkür ediyorum. Duyarlı işadamlarımızın her zaman olduğu gibi bundan sonrada eğitime desteklerini sürdüreceklerine inanıyorum. Sınıfımızın öğrencilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.    

  Cezmi Boztaş ise, “Yaklaşık 35 yıl önce bu okulun sıralarında bende eğitim görmüştüm. Sarıkamışlı işadamı olarak eğitime imkanlar ölçüsünde her zaman destek vermeyi kendime görev edindim. Okuduğum okulda böyle bir sınıf hazırlanmasında katkı sağlayarak bir nebze olsun vefa borcumu ödemek istedim. Bundan sonrada desteklerimizin devam edeceğini ifade etmek isterim. Sınıfımızın bu teknoloji çağında daha bilgili ve yetenekli öğrenciler yetiştireceğini umut ederek, hayırlı olsun diyorum” diye konuştu.

  Bilişim Teknoloji Sınıfı'nın kurulmasında emeği geçen İşadamı Cezmi Boztaş’a teşekkür eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Ekinci de, "Sarıkamış’ın Türkiye genelindeki kalitesini bu çocuklarımız artıracaktır. Bilişim Teknoloji Sınıfı bizler için çok önemli. Okullarımızda bilime, çağa ayak uyduracak her atılımı desteklemek, öğrencilerimizle birlikte olmak ve kendilerine katkıda bulunmak bizim için onur vericidir" dedi.

  Daha sonra sınıfın açılmasıyla bilgisayarların başına oturan öğrencilerin mutluluğu dikkat çekti.  

Önceki ve Sonraki Haberler