Sarıkamış'ta ‘Borç Yapılandırması’ Bilgilendirmesi

Sarıkamış'ta ‘Borç Yapılandırması’ Bilgilendirmesi

Kars, Sarıkamış Mal Müdürlüğü, kamuoyunda Torba Yasa olarak bilinen ve 25 Şubat 2011 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren 6111 sayılı kanun hakkında Sarıkamış esnafını bilgilendirdi.

 

Sarıkamış Mal Müdürü Alpay Atasoy ve Gelir Şefi Fikret Aydın, Sarıkamış esnafını tek tek dolaşarak mali af ve alacakların yeniden yapılandırılması konusunda esnafa bilgi verdi.

 

Mal Müdürü Alpay Atasoy, söz konusu affın içeriğine değinerek, mükelleflerin bu affın kapsamı konusunda geniş bilgi sahibi olmaları gerektiğini anlattı. Affın iyi anlaşılması için iyi öğrenilmesi gerektiğini aktaran Aksoy, bilgi eksikliğinin giderilmesini amaçladıklarını kaydetti.

 

6111 sayılı bazı kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanunun 25 Şubat 2011 tarihinde Resmi Gazete de yayınlanarak yürürlüğe girdiğini belirten Aksoy, “Bu kanun hem mükelleflerimiz için hem de bazı alacaklar itibariyle tüm vatandaşlarımız için çok büyük fırsatlar ve kolaylıklar getirmektedir. Mal Müdürlüğü olarak son uygulama tarihi 2 Mayıs olan bu kanunla ilgili olarak ne gibi kolaylıklar getirdiğini esnafımıza anlatacağız” dedi. 

 

Kanun hakkında Mal Müdürlüğü’ne müracaatta bulunan mükelleflere ayrıntılı bilgi verileceğini belirten Aksoy, “En önemli fırsatlardan bir tanesi 31 Aralık 2010 tarihinden önceki dönemlere ait gerçekleşmiş olup, tüm vergi borçları ve diğer vergi cezaları idari cezalarla ilgili olarak bir yapılandırma yasası. Bu fırsatı iyi değerlendirmek gerekir. Yasadan yararlanmak isteyen mükellefler anaparası ve yüze 10 oranında bir enflasyon oranına göre bir düzenlemeyle beraber faizin tahsilinden vazgeçilecek yine gecikme faizlerinin takibinden vazgeçilecek. Diğer idari cezalar varsa onlar da yeniden yapılandırılacak. Bu kanunun sağladığı diğer bir kolaylık, dava kapsamında bulunan alacaklara, ihtilaflara son vermek kaydıyla anaparanın yarısı alınmak kaydıyla vergi cezalarının tahsilinden vazgeçilecek. Hemen hemen her konuda peşin ve taksitli ödeme mümkün. Uygulamalar şuan devam ediyor müracaatları kabul ediyoruz” diye konuştu.

 

Mal Müdürlüğü Gelir Şefi Fikret Aydın da, "Bu süreç, Türkiye Cumhuriyeti'nde yapılan en büyük yapılandırma sürecidir. El birliğiyle bu konuda büyük başarılar elde edeceğimize inanıyorum. Çünkü bu yapılandırma işverenlerin talepleri doğrultusunda yapıldı, en büyük desteği de onların vereceğine inanıyorum. Bu desteğin de başvurularıyla gösterilmesi gerekir" dedi.

 

Borçlu esnafın borcu üzerindeki gecikme faizi ve zammı üzerinden yüzde 80'lere varan indirim ve taksitle ödeme olanağı sağlandığını belirten Aydın, "Bu kanun tamamen esnafın ve mükellefin lehine olduğu için bunu kullanın. Bu treni kaçırmayın. Son başvuru tarihi olan 2 Mayıs 2011 tarihinden önce vatandaşlarımızın Mal Müdürlüğü’ne müracaatta bulunarak bu fırsattan yararlanmalarını istiyoruz” diye konuştu. 

 (KHA) - EREN YANAR

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler