Sarıkamış’ta Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

Sarıkamış’ta Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

Sarıkamış ilçesinde Türkiye Cumhuriyeti'nin 93. kuruluş yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlamalar, Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman'ın Hükümet Konağı'nda tebrikleri kabulünün ardından Şehit Fikret Gündüz İlkokulu salonunda düzenlenen törenle devam etti.

Sarıkamış Kaymakamı Karaman,9. Komando Tugay Komutanı Piyade Albay Bilgin Çetinbağ ile Belediye Başkanı Göksal Toksoy'un, halkın bayramını kutlamasıyla tören başladı.

Karaman yaptığı konuşmada,Cuhuriyetin özgürlük ve demokrasinin temeli olduğunu söyledi.

Karaman,"Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarının halkla birlikte kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin 93.yılını kutlamanın gururunu yaşıyoruz.Bizlere bu kutsal vatanı canıyla,kanıyla bırakan atalarımızın sayesinde özgür ve bağımsız olarak yaşıyoruz.İçeriden ve dışarıdan ülkemize kast etmeye çalışan hainlere asla fırsat vermeyeceğiz.Halkımızın güçlü iradesiyle Cumhuriyetimize her zamankinden daha çok bağlı olup koruyacağız" dedi.

Daha sonra öğrenciler tarafından şiirler okundu,oratoryo,bando ve kafkas halk oyunları gösterileri sunuldu.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yapılan resim,şiir,kompozisyon ve spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin de verildiği tören, geçit resmiyle sona erdi.

Törene, Kaymakam Yusuf İzzet Karaman, 9. Komando Tugay Komutanı Piyade Albay Bilgin Çetinbağ, Cumhuriyet Savcısı Nurettin Adıgözel, gaziler, daire amirleri, askeri erkan, siyasi parti ve STK temsilcileri, öğretmen, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

sarikamis’ta-cumhuriyet-bayrami-coskusu-(1).jpgsarikamis’ta-cumhuriyet-bayrami-coskusu-(2).jpg

kha

Önceki ve Sonraki Haberler