Sarıkamış’ta Gençlik Şühedanın İzinden Gitti!

Sarıkamış’ta Gençlik Şühedanın İzinden Gitti!

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Sarıkamış Harekatı’nın 103. yılı dolayısıyla tüm yurtta “Gençlik Şühedanın İzinde" temasıyla anma etkinlikleri düzenlendi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde Sarıkamış Harekatı'nın 103. yılı anma etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen yürüyüş Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Uğur Tarçın, Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, Kars Valisi Rahmi Doğan, il ve ilçe belediye başkanları, bölge komutanları, askerler, izciler, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler ve vatandaşlar Sarıkamış’ın Allahuekber Dağlarında bulunan Kızılçubuk zirvesinde bir araya geldi.

Burada yapılan yürüyüşün ardından Sarıkamış Şehitliği tören alanında Sarıkamış Harekatında şehit düşen 90 bin Mehmetçiğimiz için protokol üyeleri çelenk koyarak saygı duruşunda bulundular. Asker ise şehitlerimiz için saygı atışında bulundu. 9’ncu Kolordu Komutanlığı Bando Komutanlığının eşlik ettiği törende Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okundu. Vali Doğan, Bakan Arslan ve Bak günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaparken, Piyade Yarbay Tuna Şahin tarafından Sarıkamış Harekatı hakkında bilgi verdi.

Etkinlikte düzenlenmesi gereken Solotürk Gösterisi ise Erzurum'da yaşanan yoğun sis nedeniyle uçağın kalkış yapamasından dolayı iptal edildi. Sarıkamış Harekatı'nın 103. yılı anma etkinlikleri Solotürk'ün test uçuşlarında kaydedilen kabin kamera gösterilerinin sunumu ile tamamlandı.

sarikamis’ta-ecdad,-suhedanin-izinden-gitti!-(1)-001.jpgsarikamis’ta-ecdad,-suhedanin-izinden-gitti!-(2)-001.jpgsarikamis’ta-ecdad,-suhedanin-izinden-gitti!-(3)-001.jpgsarikamis’ta-ecdad,-suhedanin-izinden-gitti!-(4)-001.jpgsarikamis’ta-ecdad,-suhedanin-izinden-gitti!-(5)-001.jpgsarikamis’ta-ecdad,-suhedanin-izinden-gitti!-(6)-001.jpgsarikamis’ta-ecdad,-suhedanin-izinden-gitti!-(7)-001.jpgsarikamis’ta-ecdad,-suhedanin-izinden-gitti!-(8)-001.jpgsarikamis’ta-ecdad,-suhedanin-izinden-gitti!-(9)-001.jpgsarikamis’ta-ecdad,-suhedanin-izinden-gitti!-(10)-001.jpgsarikamis’ta-ecdad,-suhedanin-izinden-gitti!-(11)-001.jpgsarikamis’ta-ecdad,-suhedanin-izinden-gitti!-(12)-001.jpgsarikamis’ta-ecdad,-suhedanin-izinden-gitti!-(13)-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler