Sarıkamış’ta İlköğretim Haftası Kutlandı

Sarıkamış’ta İlköğretim Haftası Kutlandı

Kars Sarıkamış ilçesinde İlköğretim Haftası nedeniyle kutlama programı düzenlendi.

Program, Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Yılmaz tarafından çelenk sunularak, saygı duruşunda bulunuldu.

Halk Eğitim Merkezinde devam eden programda,29 Eylül İlkokulu ile Fevzi Çakmak İlkokulu öğrencileri tarafından şiirler okundu halk oyunları gösterisi yapıldı.

Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman yaptığı konuşmada, Sarıkamış’taki ilk ve orta öğretim okullarında eğitim seviyesini daha üst seviyelere çekmek için hep beraber çaba sarf edilmesi gerektiğini söyledi.

Başarı elde etmenin tek yolu, planlı programlı ve çok çalışmaktan geçtiğini belirten Karaman, şöyle konuştu: “Devletimiz son yıllarda eğitime öğretime daha büyük önem ve destek vermeye başladı. Modern ülkeler eğitime gereken önemi gösteriyor. Ne olursa olsun öğrencilerimiz öğretmenlerimizin sözlerinden çıkmadan üzerine düşeni yapmalılar. Velilerimiz öğrencilerini takip edecekler. Öğretmenlerimizde yalnızca okul duvarları içinde değil, öğrencisini her zaman her yerde takip edecek. Bu noktada herkes üzerine düşeni yaparsa başarı ulaşılmaz noktada değildir. Yeni eğitim-öğretim yılımızın Sarıkamış’a, Kars’a bütün ülkemize öğrenci ve öğretmenlere hayırlı olmasını diliyorum.”

İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Yılmaz’da, ”Geleceğimizin güvencesi çocuklarımızı, teknoloji üreten, insanlığın yararına kullandırmayı bilen, dinamik özgüveni yerinde olan, ülkenin kalkınmasına gelişmesine katkı sağlayacak bireyler olarak yetiştirmek için çaba sarf ediyoruz ”ifadelerini kullandı.

Programı organize eden 29 Eylül İlkokulu Müdürü Özgür Gökcan ise,2015-2016 eğitim öğretim yılına bütün okullardaki öğrenci, öğretmen ve yöneticilerin büyük bir heyecanla başladıklarını belirterek, başarılı bir yıl olması temennisinde bulundu.

Kutlama programına, Kaymakam Yusuf İzzet Karaman, Garnizon ve 9. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Yetgin, Belediye Başkanı Göksal Toksoy, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Alper Akça, Emniyet Müdürü Yaşa Tugay Yalçın, CHP Kars Milletvekili adayı Selami Yiğit, CHP Kars İl Başkanı Özfer Koçak,CHP Sarıkamış İlçe Başkanı Bülent Artaç, kurum amirleri, öğrenci ve öğretmenler ile vatandaşlar katıldı. 

iha

Önceki ve Sonraki Haberler