Sarıkamış'ta İşçiler Kura ile Belirlendi

Sarıkamış'ta İşçiler Kura ile Belirlendi

Kars Sarıkamış Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği bünyesinde çalışacak işçiler noter huzurunda çekilen kura ile belirlendi.

 

Sarıkamış Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği ile Kars İşkur’un ortaklaşa düzenlediği “Toplum Yararına Çalışma Programı Projesi ” kapsamında ilçeye bağlı 16 köy yolunda ve bu köylerdeki okul bahçelerinin ağaçlandırılması, ayrıca ilçe dışında bulunan şehit abidelerinin çevre düzenlemesi ve ağaçlandırma işlerinde çalıştırılmak üzere 10 işçi çekilen kura ile belirlendi.

 

Sarıkamış Halk Eğitimi Merkezi Salonunda Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş, başkanlığında yapılan kura çekimine Kaymakamlık Yazı işleri Müdürü Mustafa Doğanay, Sarıkamış Noteri Tülay Doğan ile işçi adayları katıldı. İlk kurayı çeken Kaymakam Ermiş, kısa sürelide olsa projenin istihdam amaçlı olduğunu işsiz olan vatandaşlara bir imkan sağlandığını söyledi.

 

Ermiş, proje kapsamında 7575 metrekare alanda ağaçlandırma ve çevre düzenlemesi yapılacağını belirterek, “Yapılacak olan çalışmalarda 6300 adet sarıçam fidanı, 400 adet gülfidanı ile 950 adet kadife fidesi kullanılacak” dedi.

 

Çekilen kura ile yapılan projede 3 ay süreyle çalıştırılmak üzere Kars İşkur da kaydı bulunan ve bu iş için müracaat eden 30 kişiden 10 asil, 5 yedek isim belirlendi. Belirlenen isimlerin bir hafta içerisinde işe başlatılacağı, işçilere asgari ücret ödeneceği bildirildi.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler