Sarıkamış'ta kar kalınlığı 15 santime

Sarıkamış'ta kar kalınlığı 15 santime

Sarıkamış'ta kar kalınlığı 15 santime

Sarıkamış'ta kar kalınlığı 15 santime ulaştı

  Sarıkamış ilçesinde günlerdir aralıklarla devam eden kar yağışıyla birlikte kar kalınlığı da ilçe merkezinde 15 santim, kayak merkezinde de 22 santime ulaştı.

  İlçe genelinde etkili olan kar yağışı günlük yaşamı olumsuz yönde etkilerken, turizmcileri de sevindirdi. Geçtiğimiz günlerde etkili olan ve dün akşam saatlerinde yeniden etkisini gösteren, kar yağışıyla birlikte beyaza büründü. Kar yağışının ardından kar temizleme çalışmaları da başladı.

  İlçe merkezindeki kar kalınlığı 15 santimetreye ulaşırken, Bayraktepe Kayak Merkezi'ndeki pistlerde 22 santimetre olarak ölçüldü.

  Çamkar Otel Genel Müdürü Kamuran Eroğlu, 'Sarıkamış'a yağan bu karın, sezonun ikinci karı olduğunu, şu anda pistlerde kayak yapmak için yeterli kar olmadığını söyledi. Eroğlu, “Ancak bayram öncesi bu yağan karın üstüne 15-20 santimetre daha kar yağarsa, sezonu açmanın keyfini hep birlikte yaşayacağız'' dedi.

  Bu arada karın yağmasıyla birlikte at arabacıları da hazırlıklarını tamamladılar. İlçenin vazgeçilmezi atlı kızakların kısa süre sonra devreye girmesi bekleniyor.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler