Sarıkamış’ta Kardan Şehit Askerler Heykelinin Açılışı Yapıldı

Sarıkamış’ta Kardan Şehit Askerler Heykelinin Açılışı Yapıldı

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arsan ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 103 yıl önce Sarıkamış Harekatı’nda şehit düşen 90 bin askerin anısına yapılan kardan şehit askerler heykelinin açılışını yaptı.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezindeki kütük ev önünde yapılan kardan heykeller eksi 17 dereceye dayanan soğuk havada yaklaşık 50 kamyon kar kullanılarak yapıldı. Yapımı bir hafta süren kardan Mehmetçik heykelleri Kars Kafkas Üniversitesi, Erzurum Atatürk Üniversitesi, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Bayburt ve Muş Alparslan Üniversitelerinden bir grup öğretim görevlisi yaptı ve ışıklandırdı.

103. yılında Sarıkamış Şehitlerini anma etkinlikleri kapsamında bir haftada yapılan kardan heykellerin açılışı yoğun ilgi gördü. Kardan heykellerin üzerinde bulunan dev Türk Bayrağı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arsan ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Kars Valisi Rahmi Doğan, AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, Sarıkamış Belediye Başkanı Köksal Toksoy, Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman tarafından kaldırılarak açılış gerçekleştirildi. Daha sonra kardan yapılan 4 askerin heykelleri üzerine kırmızı karanfiller bırakıldı.

Kardan şehit Mehmetçik heykellerinin açılışının ardından Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arsan ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, gazetecilere açıklamada bulundu.

BAKAN ARSLAN: “AMACIMIZ ECDADI ANMAK VE BU BİLİNCİ GENÇLERE DAHA İYİ ANLATMAKTIR”

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan açıklamasında, anma etkinlileri ile amacın ecdadı anmak, yad etmek ve bu bilinci gençlere daha iyi anlatmak olduğunu söyledi. Ecdadın 103 yıl önce donarak şehit olmak pahasına Sarıkamış’a geldiğini de söyleyen Bakan Arslan, onların bu toprakları bizlere vatan olarak bıraktıklarını hatırlattı.

Ecdadın izinden giderek istikbalimiz ve istiklalimiz uğruna bu toprakları gelecek nesillere bırakma idelimiz olduğunu da söyleyen Bakan Arslan: “Onlarda bundan 103 yıl önce bu amaçla gözlerini kırpmadan şahadet şerbetini içtiler. Bizler binlerce şehrimizi her zaman rahmet ve minnetle anarak yad ediyoruz. Nitekim bugünde 15 Temmuz şehitleri dahil olmak üzere insanımız, ‘istiklalimiz ve istikbalimiz söz konusuysa gözümüzü kıpmadan şahadet şerbeti içmeye gideriz’ diyor. İşte bu bilinci gelecek nesillere daha iyi anlatmak adına bir mücadelemiz var. Allah milletimizden razı olsun. Sadece Sarıkamış’ta değil Türkiye’nin dört bir yanında Sarıkamış Şehitlerimiz anılıyor ve bu bilinç gelecek nesillere aşılanıyor. Bunun en güzel örneği de 15 Temmuz 2016’dır. Biz bunu tüm dünyaya gösterdik. Gençlerimizi dede ve ninelerinin izinden gitmeye devam ediyor. Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Gazilerimize de sağlık ve huzurlu yıllar diliyoruz. Onları da unutmak olmaz. Anam etkinliklerine katkı sunan her kese ve kuruma teşekkür ediyorum.” dedi.

BAKAN BAK: “SARIKAMIŞ DESTANI 103 YILDIR HALKIMIZDAN BAĞRINDA YER ALIYOR”

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da açıklamasında, Sarıkamış Destanının 103 yıldır halkımızın bağrında yer aldığını söyledi. Anma etkinliklerinde emeği geçen her kese teşekkür eden Bakan Bak: “ Vatanı ve milleti için gözünü kırpmadan şehit olan bir milletiz ve bunu her zaman tüm dünyaya ispat etmişiz. Sarıkamış’ı ve Çanakkale’yi hatırlamak, geçmişimizi hatırlamak bizler için çok önemlidir. Geçmişini iyi bilmeyen ve geçmişinden ders alamayan bir nesil sağlam adımlarla yarınlara yürüyemez. Dolayısıyla gençlerimize bu vatanı vatan kılmak için canlarını veren şehitlerimizi hatırlatmaya devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı tüm Türkiye’de Gençlik ve Spor Bakanlığımızın ilgili birimleri tarafından organize edilen Sarıkamış Şehitlerini anma programları ile gençlerimize Sarıkamış Destanını anımsatıyor. Hem de bizlere birlik olmayı, güçlü olmayı ifade ediyor.” diye konuştu.

sarikamis’ta-kardan-sehit-askerler-heykelinin-acilisi-yapildi-(1).jpgsarikamis’ta-kardan-sehit-askerler-heykelinin-acilisi-yapildi-(2).jpgsarikamis’ta-kardan-sehit-askerler-heykelinin-acilisi-yapildi-(3).jpgsarikamis’ta-kardan-sehit-askerler-heykelinin-acilisi-yapildi-(4).jpgsarikamis’ta-kardan-sehit-askerler-heykelinin-acilisi-yapildi-(5).jpgsarikamis’ta-kardan-sehit-askerler-heykelinin-acilisi-yapildi-(6).jpgsarikamis’ta-kardan-sehit-askerler-heykelinin-acilisi-yapildi-(7).jpgsarikamis’ta-kardan-sehit-askerler-heykelinin-acilisi-yapildi-(8).jpgsarikamis’ta-kardan-sehit-askerler-heykelinin-acilisi-yapildi-(9).jpgsarikamis’ta-kardan-sehit-askerler-heykelinin-acilisi-yapildi-(10).jpgsarikamis’ta-kardan-sehit-askerler-heykelinin-acilisi-yapildi-(11).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler