Sarıkamış’ta Köy Korucularına Veda Yemeği!

Sarıkamış’ta Köy Korucularına Veda Yemeği!

Kars’ın Sarıkamış İlçesinde emekli olan köy korucuları için Sarıkamış Kaymakamlığı tarafından veda yemeği düzenlendi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Görev sürelerinin tamamlanarak emekli olan 64 köy korucusu için Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman tarafından Sarıkamış Turizm Meslek Lisesi salonunda veda yemeği düzenlendi.

Düzenlenen veda yemeğinde bir konuşma yapan Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Devlette devamlılığın esas olduğunu, hangi görev olursa olsun onu hakkıyla yerine getirerek zamanı geldiğinde bırakıldığını dile getirdi.

Kaymakamı Karaman, kutsal vatan topraklarını fedakarca koruyan köy korucularının layıkıyla görevlerini yerine getirdiklerini belirterek, “Sizler uzun bir süredir şehitler diyarı olan ilçemizin güvenliği için canla, başla hiçbir probleme meydan vermeden görev yaptınız. Bu görevler muhakkak ki bir gün son bulur. Şu anda yeni korucu arkadaşlarımız eğitim alıyorlar  kısa süre içerisinde göreve başlayacaklar. İnşallah onlarda bu görevi layıkıyla üstlenir ve yerine getiririler. Ben emek veren bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, bundan sonraki yaşamlarında başarılar diliyorum.” dedi.

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy ise “Bizler huzur ve güven içinde yaşıyorsak sizlerin sayesindir.” dedi. Başkan Toksoy konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Güvenlik güçleri gibi köy korucuları da canlarını hiçe sayarak terörle mücadelede can siper hane görev yapmaktadır. Bizler huzur ve güven içinde yaşıyorsak sizlerin sayesindir. Sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Allah'ın izniyle devletimiz gerekli güç ve kuvvete sahiptir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Yeter ki bir ve birlik içerisinde olalım. Kardeşlik hukuku içerisinde muhabbetimizi güçlü tutalım. Hepinize sağlıklı uzun ömürler diliyorum.”

Düzenlenen veda yemeğinde yapılan konuşmaların ardından emekli olan 64 köy korucusuna “Şükran Belgesi” verilirken, program hatıra fotoğrafının çekimi ile sona erdi.

Sarıkamış Turizm Meslek Lisesi salonunda düzenlenen yemeğe Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Sarıkamış 9'uncu Komando Tugay Komutanı Piyade Albay Bilgin Çetinbağ, Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Alper Akça, İlçe Emniyet Müdürü Özkan Toptaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Atakan Karabağ, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Mustafa Doğanay, Jandarma personeli ile köy korucuları katıldı.

sarikamis’ta-koy-korucularina-veda-yemegi!-(2).jpgsarikamis’ta-koy-korucularina-veda-yemegi!-(3).jpgsarikamis’ta-koy-korucularina-veda-yemegi!-(4).jpgsarikamis’ta-koy-korucularina-veda-yemegi!-(5).jpgsarikamis’ta-koy-korucularina-veda-yemegi!-(1).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler