Sarıkamış'ta Öğrenciler Belgelerini Aldılar

Sarıkamış'ta Öğrenciler Belgelerini Aldılar

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde hazırlanan "Yoksul Şampiyon Adayları" projesi kapsamında, kayak eğitimi gören 40 öğrenci, kayak sezonunun sona ermesiyle birlikte kurs bitirme belgesi aldı.

 

Sarıkamış Orman İşletme Müdürlüğü bünyesindeki Ormanspor Kulübü tarafından hazırlanan ve Devlet Planlama Teşkilatı (DPT), Sosyal Destek Programı (SODES) ve Kars Valiliği Koordinatörlüğünde yürütülen "Yoksul Şampiyon Adayları" projesi kapsamında, maddi durumu kötü, derslerinde başarılı 0–18 yaşları arasındaki 15 kız, 25 erkek olmak üzere toplam 40 öğrenciye, alp disiplini ve snowboard eğitimi verildi.

Kayak sezonunun sona ermesiyle tamamlanan kurs’ta kayak eğitimi alan 40 öğrenciye, Sarıkamış Orman İşletme Müdürlüğünde düzenlenen törenle kurs bitirme belgeleri verildi.

Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, bu projeyle kayak eğitimi alan çocuklardan ileriki yıllarda şampiyonluklar beklediklerini söyledi.

Sarıkamış’ta kış sporlarında bu yıl itibarıyla güzel çalışmalar başlattıklarını belirten Kaymakam Ermiş; “Bu tür projelerle özellikle maddi durumu iyi olmayan çocuklarımızın kayak sporuna kazandırılması çok önemlidir. Sarıkamış Kaymakamlığı ve Sarıkamış Belediyesi olarak sporcu yetiştirilmesi konusunda her türlü çalışmaya desteğimizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Proje koordinatörü Ferhat Altun ise, Kaymakam Ermiş’e desteklerinden dolayı teşekkür etti. Daha sonra kursa katılan 40 öğrenciye kurs bitirme belgesi ile birlikte hediye olarak eşofman ve spor ayakkabısı verildi.

Düzenlenen törene Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Sarıkamış Orman İşletmesi Müdür Vekili Mustafa Güner, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dağdelen, İl Genel Meclisi Üyeleri Hanali Çetinkaya,Hacı Ateş, Mal Müdürü Alpay Atasoy,

İlçe Müftüsü Hamdi Uzunharman, proje koordinatörü Ferhat Altun,Personel Şefi Beyhan Bulut, Sarıkamış Erenler Mahallesi Muhtarı Ahmet Arslan,İşletme şefleri,öğrenciler ile veliler katıldı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler