Sarıkamış’ta Öğrencilere Eğitim Desteği

Sarıkamış’ta Öğrencilere Eğitim Desteği

Gazi Kars'ın Şehitler Diyarı Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, İlçe merkezi ve köylerde Üniversite sınavlarına hazırlanan 450 lise son sınıf öğrencisine, bin 350 adet YGS ve LYS'ye hazırlık kitabı dağıttı.

Sarıkamış’ta Öğrencilere Eğitim Desteği

-ÖZBİLEN’DEN ÖĞRENCİLERE ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK KİTABI 

-SARIKAMIŞ BELEDİYE BAŞKANI İLHAN ÖZBİLEN, 450 ÖĞRENCİYE BİN 350 YGS VE LYS’YE HAZIRLIK KİTABI DAĞITTI

Gazi Kars’ın Şehitler Diyarı Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, İlçe merkezi ve köylerde Üniversite sınavlarına hazırlanan 450 lise son sınıf öğrencisine, bin 350 adet YGS ve LYS’ye hazırlık kitabı dağıttı.

Sarıkamış’ta önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza atan Belediye Başkanı İlhan Özbilen tarafından 4 yıldır geleneksel olarak lise son sınıf öğrencilerine YGS ve LYS’ye hazırlık kitaplarının dağıtımı bu yıl sömestr tatili öncesinde Sarıkamış Şehit Binbaşı Bedir Karabıyık Anadolu Lisesi’nde düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Kültürel ve Sosyal Belediyecilik anlayışını ilke edinen Sarıkamış Belediyesi, eğitim alanında okullara ve öğrencilere yönelik birçok hizmeti hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda geleceğimizin teminatı olan öğrencilere; eğitimde fırsat eşitliği sağlamak, kesintisiz eğitim şuuru oluşturmak, sosyal ve eğitsel gelişmelerine ve yeteneklerine katkı sağlamak, üniversite sınavlarına hazırlanan fakat hazırlık kitabı alma imkanı olmayan 450 lise son sınıf öğrencisine bin 350 adet YGS ve LYS’ye hazırlık kitaplarını yarıyıl hediyesi olarak dağıttı.

Yarıyıl tatili dolayısıyla karne dağıtımının da yapıldığı törende konuşan Kaymakam Muhammed Gürbüz, öğrencilere tatil süresince dinlenme ve eğlenmenin yanı sıra derslerle ilgili zayıf konular var ise gözden geçirmeleri konusunda uyarılarda bulundu.

Sarıkamış’ta geçmişe göre önemli farklılıkların oluşmasını istediklerini belirten Kaymakam Gürbüz, “Belediye başkanımıza eğitime verdiği bu duyarlı ve anlamlı destekten dolayı teşekkür ediyorum. Bizim için bu farklılıkların içinde en önemli unsur eğitimdir. İnsandan daha kıymetli bir cevher yoktur. O cevheri açığa çıkarmak, onu değerlendirmek, onlara yardımcı olmak hepimizin vazifesidir. İnşallah okullarımızın ve öğrencilerimizin başarısı geçmişe göre artarak devam edecektir. Bu hususta emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Sevgili gençler sizlerden başarı bekliyoruz. Bizim en çok mutlu olacağımız husus sizlerin başarısıdır. Tekrar belediye başkanımızı bu duyarlı davranışından dolayı tebrik ediyor, bu hizmetlerinin devamını diliyoruz” dedi. 

BAŞARININ SIRRI ÇALIŞMAKTADIR

Başarının sırrının çalışmak geçtiğini belirten Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen ise, “Bilindiği üzere geleneksel olarak 4 yıldır Lise son sınıf öğrencilerimize, Sarıkamış Belediyesi’nin bir katkısı olsun babında, YGS-LYS’ye hazırlık kitaplarını dağıtıyoruz. Sarıkamış belediyesi olarak üniversite sınavlarına hazırlanan fakat maddi imkanlar yüzünden hazırlık kitabı alamayan öğrencilerimize katkımız olsun istedik. İnşallah geleceğimizi yönlendirecek, şekillendirecek, öğrencilerimizin üniversiteyi kazanmalarında bu kitapların bir nebzede olsa katkısı olursa seviniriz. Öğrencilerimizin üniversiteyi kazanmasına vesile olursak bizlerde en az aileleri kadar o mutluluğu paylaşırız” dedi.

YARINLARIN EMANET EDİLECEĞİ, MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERİNE BAĞLI, ÇEVRESİNE IŞIK SAÇAN BİR GENÇLİĞİN YETİŞMESİNİ AMAÇLIYORUZ

Yarınların emanet edileceği, milli ve manevi değerlerine bağlı, kendisini yetiştiren, çevresine ışık saçan bir gençliğin yetişmesini amaçladıklarını ifade eden Özbilen, şunları kaydetti:

 “Bugün burada toplanmış olmamızın yegane sebebi siz gençlerin gelecekteki rotanızın çizilmesi noktasında güzel duyguları sizinle paylaşma olgusudur. Değerli öğrenciler, bizim dönemimizde biz bu şartları yakalayamadık. Ancak bugün gerek hükümetimizin, gerekse devletimizin artık eğitim-öğretime ne kadar değer verdiğini sizlerde biliyorsunuz. Bu kitapları 4 senedir geleneksel olarak dağıtıyoruz. Bunun en önemli sebebi okul müdürlerimizden aldığımız feyizdir. Bir ilçede bir hedefi yakalayabilmek için özellikle belediye başkanlarının, ilçe kaymakamıyla, milli eğitimiyle hareket etmesi çok önemlidir. Kurumlar arasında iletişimin iyi olduğu ilçede dirlik, düzen, birlik ve beraberlik vardır. Yarıyıl tatilini fırsat bilerek bu kitapları ihmal etmez, derslerinize de iyi çalışırsanız eminim üniversite sınavlarında iyi dereceler elde edeceksiniz. Sizlerin üniversite sınavlarında başarılı bir sonuç almasında bu kitaplar faydalı olursa sizin bu başarınız bizim en büyük mutluluğumuz olacaktır. Çevrenizde üniversiteye hazırlanan maddi imkansızlıklar yüzünden hazırlık kitabı alamayan arkadaşlarınız varsa bu arkadaşlarınızı da bu kitaplardan istifade ettirin. Sizler her şeyin en güzeline layıksınız. Yeter ki okuyun, size burada söz veriyorum; üniversiteyi okuyun, üniversiteyi kazanmak sizden destek bizden.”

Öğrencilere de seslenen Başkan Özbilen, “Sevgili Gençler; Sizler eğitim ve öğretim hayatınızın eğitimle ilgili bölümünün sonuna yaklaşırken, hayırlısı ile kısa süre sonra kendinizi yeni bir hayatın içinde bulacaksınız. Bu süreç içinde bir nebze olsun üniversiteye hazırlık döneminizde Sarıkamış belediyesi olarak katkımız olursa ne mutlu bizlere. Hayatınızda yaşam boyu rehber edineceğiniz en önemli faktör dürüstlüktür. Yaşamınız boyunca önünüze çeşitli engeller çıkabilir, yılmayın yürüyün yılgınlık sizleri yormasın, yolunuzdan alıkoymasın. Çünkü; başarının sırrı çalışmaktadır. Çok çalışırsanız çok başarılı olursunuz. Kendi hareket noktanızı kendiniz çiziniz asla ve asla kimsenin çizmesine müsaade etmeyiniz. Bu vesile ile kitabın hazırlanmasında emeği geçen ve katkısı olan başta değerli öğretmenlerimiz olmak üzere herkese teşekkür eder, sizlere de hayatınız ve eğitiminiz süresince sağlıklı mutluluklar temenni eder, başarılar dilerim” diye konuştu.

EN İYİ YATIRIM EĞİTİME VE İNSANA YAPILAN YATIRIMDIR

En iyi yatırımının eğitime ve insana yapılan yatırım olduğunu ifade eden Dağdelen ise, “En iyi yatırım eğitime ve insana yapılan yatırımdır. Bende bu konuda şanslı bir milli eğitim müdürüyüm. Sarıkamış’ta görev yaptığım süre zarfında gerek Kaymakamımız, gerekse Belediye başkanımızın kapısını ne zaman çaldıysak bu güne kadar bir defa bile olsun bize yok demediler. Buda eğitime vermiş oldukları büyük desteği ve eğitimciye olan sevgi ve saygılarını gösteriyor. Sarıkamış belediyemizin 4 yıldır Lise son sınıf öğrencilerimize YGS-LYS’ye hazırlık için vermiş olduğu kitaplardan dolayı belediye başkanımıza şükranlarımı sunuyorum. Eğitime vermiş oldukları katkılardan dolayı sayın Kaymakamımıza ve Belediye başkanımıza çok teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Yarıyıl tatilini fırsat bilerek sayın başkanımızın hediye ettiği bu kitaplardan faydalanarak, üniversite sınavlarına iyi hazırlanmanızı istiyorum. Sevgili öğrenciler, tatil süresince derslerinizi ihmal etmeyin, şimdiden hepinize başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Kaymakam Gürbüz, Başkan Özbilen ve Milli Eğitim Müdürü Dağdelen tarafından öğrencilere karne ve başarı belgeleri ile YGS-LYS’ye hazırlık kitapları dağıtıldı.

Törene; Sarıkamış Kaymakamı Muhammed Gürbüz, Belediye Başkanı İlhan Özbilen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dağdelen, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler ile veliler katıldı.kha

Önceki ve Sonraki Haberler