Sarıkamış’ta Orman Haftası Etkinlikleri

Sarıkamış’ta Orman Haftası Etkinlikleri

Sarıkamış’ta Orman Haftası nedeniyle Sarıkamış Orman İşletme Müdürlüğü’nce Sarıkamış ve Selim ilçe merkezi ve köy okullarında çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Sarıkamış Şehit Fikret Gündüz ve Gazi Paşa ilkokulunda düzenlenen etkinlikte, orman işletmesi şefi Yusuf Düzgün, tarafından öğrencilere, ormanların faydaları, korunması hakkında geniş kapsamlı bilgi verdi.

Sarıkamış Orman İşletme Müdürü Cemal Çelik, ormancılığın bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de çeşitli etkinliklerle kutlandığını söyledi.

Çelik, ”Amacımız ağaç sevgisini, çevre ve doğa bilincini bu yaşlarda çocuklarımıza aşılamak. Hani derler ya ağaç yaşken eğilir. Bizde çocuklarımıza orman işletme şeflerimiz, muhafaza memurlarımız ve bütün personelimizle bilgilenmelerini sağlamak amacıyla çaba gösteriyoruz. Öğrencilerimize, erezyon, ormanın faydaları, yaban hayatı, orman yangınlarında hangi telefon numaralarıyla irtibat kuracakları konularında bilgi edinmelerini sağladık. Etkinliklerimiz devam edecek ”diye konuştu

Orman Haftası etkinlikleri, öğrencilere orman personeli tarafından geri dönüşümden üretilmiş kırtasiye malzemeleri ile tişört, şapka ve dergi dağıtımı ile sona erdi.

kha

Önceki ve Sonraki Haberler