Sarıkamış’ta 'Türk’ün Kutlu Yürüyüşü'

Sarıkamış’ta 'Türk’ün Kutlu Yürüyüşü'

Kars Sarıkamış Ülkü Ocağı İlçe Teşkilatı'nın düzenlediği “Türk'ün Kutlu Yürüyüşü” isimli gecede Kafkas Dans Gösterisi ve Osman Öztunç sahne aldı.

Sarıkamış’ta 'Türk’ün Kutlu Yürüyüşü'

Kars Sarıkamış Ülkü Ocağı İlçe Teşkilatı’nın düzenlediği “Türk’ün Kutlu Yürüyüşü”  isimli gecede Kafkas Dans Gösterisi ve Osman Öztunç sahne aldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Gecenin açılış konuşmasını yapan Ülkü Ocakları Sarıkamış ilçe Başkanı Önder Durak; gecenin anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi. Ülkü Ocakları Sarıkamış İlçe Başkanı Önder Durak’ın konuşmasından sonra konuşmasını yapmak üzere Ülkü Ocakları Kars İl Başkanı Tolga Adıgüzel davet edildi.

Kars Ülkü Ocakları İl Bakanı Tolga Adıgüzel yapmış olduğu konuşmada zaman zaman salonu duygulandırdı, zaman zaman ise salonu heyecana getirdi.

Tolga Adıgüzel yapmış olduğu konuşmada şunları söyledi:“Büyük Türk Milletinin aziz evlatları; Malumunuz son günlerde ülkemizde yaşanan olay ve felaketler bizleri derinden yaralamıştır. Manisa ilimizin Soma ilçesinde yaşanan maden faciasında rahmeti Rahmana kavuşan 300’ün üzerinde madenci kardeşimiz bizleri çok derin elem ve kedere gark etmiştir. Yüce Allah’tan hayatlarını kaybeden madenci kardeşlerimize rahmet, ailelerine, yakınlarına, sevenlerine ve yüce Türk Milletine sabr-ı cemil niyaz eder, başsağlığı dileriz. Allah azze ve celle’den temennimiz, milletimize, Türk-İslam dünyasına ve insanlık âlemine bu tür acıları bir daha yaşatmamasıdır. Hepinizin bildiği üzere uzun yıllardır Sarıkamış İlçemizde Ülkü Ocağımız bulunmamaktaydı. Uzun ve meşakkatli çalışmalarımız sonucunda 30 Kasım 2013 Günü Sarıkamış Ülkü Ocağımızın açılışını yapmak bizlere nasip oldu. Bizler bu yola şahsi egolarımızı tatmin etmek için çıkmadık, makam, mevki, menfaat için çıkmadık, çileye talip olduğumuz için, memleket kaygısı taşıdığımız için bu yola çıktık ve siz değerli Sarıkamışlı Bozkurt yürekli yiğitlerden ricam; Sarıkamış Ülkü Ocağımızı yalnız bırakmayın her zaman yanlarında olun çünkü

ÜLKÜ OCAKLARI VATANIMIZIN HER YERİNDE OLDUĞU GİBİ SARIKAMIŞ’TA DA VATAN MÜDAFAASI YAPMAKTADIR.

Bu dava; kavgadan korkup kaçanların değil, menfaatleri icabı her gelene el pençe divan duranların değil, hangi siyasi parti iktidarda ise oranın kemiğini yalayanların değil…Bu dava; uğruna 5 bin şehit verilenlerin davasıdır, bu dava gözyaşını içine akıtanların davasıdır, bu dava kan kustuk ama kızılcık şerbeti içtik diyenlerin davasıdır, bu dava çileyi şeref sayanların davasıdır, bu dava Allaha iman edip, Türklük için mücadele edenlerin davasıdır.  Bu davanın bedeli yırtık ayakkabılı yiğitler tarafından ödendi ve ödenmeye de devam edecektir. Değerli dava arkadaşlarım; Ülkü Ocaklı yiğitler… Ülkü Ocaklı olmak, İbrahim Peygamber gibi ateşe atılmaktır, İsmail Peygamber gibi boynunu bıçağa armağan etmektir ve Hz. Muhammed (s.a.s) gibi çağın Ebu Cehillerine baş kaldırmaktır.

Ülkü Ocaklı olmak, Mete’dir, Kürşad’dır, Alp Arslan’dır, Fatih’tir, Çeğen Tepesinde Enver Paşa’dır, Mustafa Kemal Atatürk’tür Conk Bayır’ın da, kefensiz yatan şehitlerdir Allah-u Ekber Dağlarında, Başbuğ Alparslan Türkeş’tir Tabutlukta işkenceye direnen, idam sehpasında 9 Gül Fidanıdır, beş bin Ülkü Gülüdür kahpe pusularda şehadet şerbetini içen, Lider Devlet Bahçeli’dir yedi düvele meydan okuyan.

Yani çiledir, sabırdır, imandır, şehittir, gazidir, azimdir, öfkedir, Hüseyin Nihal Atsız’ın dizelerindeki kahramanlıktır.

Bizi arayan bulur, bulan tanır, tanıyan sever, seven aşık olur, aşık olana bizde aşık oluruz…… Eğer ki bulmak isterseniz bizi yerimiz belli, ikametimiz değişmezdir. Biz ki yorgun karınca ayağıyız. Biz ki bir çınarın dalı, bir gözenin serin suyuyuz. Eğer bulmak isterseniz bizi zalimin şakağına şakağına vuran doluyuz.

Biz ki tütün parasını alamadığı için evine ekmek götüremeyen çiftçi, biz ki harçlığı olmadığı için okuluna yaya giden öğrenci, biz ki üç metre çiçekli pazeni çeyiz sandığına koyup evladının gelin arabasına bağlamanın ruhunu yüreğine emziren ana, biz ki şapkasına hicran yükleyen babaydık…

Her şeyimizi elimizden almak istediler. Biz ki Ülkücü, biz ki Anadolu’nun, Türk yurdunun gerçeğiyiz… Biz Ülkü Ocaklıyız. İçerden ve dışarıdan kuşatılmışız ve biz bu hain, bu sinsi kuşatmayı yaracağız. İnandığımız ve iman ettiğimiz bu kutlu davayı hiç kimsenin şahsi menfaatleri ve şahsi hırslarına kurban etmeyeceğiz. Direneceğiz, ölsek de direneceğiz, kalsak da direneceğiz.

Ülkü Ocaklarının yiğit Bozkurtları, Değerli dava arkadaşlarım: Kimilerine göre üç beş çapulcu, kimilerine göre birkaç baldırı çıplak, kimilerine göre ise bir avuç sokak serserisi… Ama her biri bir Atilla, her biri bir Kürşad, her biri bir Alparslan olan Hamza yürekli cefakâr, fedakâr yiğitler… Sizi sevmeyenler, sizi çekemeyenler, varlığınızdan rahatsız olanlar utansın, her iki cihanda yüzleri kara olsun. Eksi 30 derecede vermiş olduğunuz mücadeleyi hiç kimse bilmese de Allah (c.c) biliyor. “Allah bize yeter O ne güzel vekildir.” Buz tutmuş ellerinize, çatlamış dudaklarınıza, ayaz keskini yüzünüze binlerce defa kurban olsunlar. Dik duruşumuzdan dolayı, omurgalı oluşumuzdan dolayı, davaya olan iman ve inancımızdan dolayı bizleri kıskandılar, bizlerden rahatsız oldular. Çeşit çeşit parti gezenler tarafından eleştirildik, şikâyet edildik, dedikodumuz yapıldı. Ama yılmak yok, yorulmak yok, zafiyet göstermek yok, meydanı çakal sürüsüne bırakmak hiç yok...

Büyük dava adamı, büyük mütefekkir Seyyid Ahmet Arvasi hazretlerinin dediği gibi: “ Ve tarih bir gün, acz içinde kıvrana kıvrana şahadete susamış bir Ülkücüden daha müthiş bir silahın keşfedilemediğini yazmak zorunda kalacaktır.”

Olurda yazmazsa sizi o tarih utansın. Sizler beş yıldızlı otel odalarında değil, okul koridorlarında vuruşa vuruşa, vatan toprağına kanınızı akıtarak, karanlık gecelerde kavgalara tutuşarak ve köhne bir şehirde memleket kaygısı taşıyarak davayı omuzladınız. Davanızda, yolunuzda, kavganızda mübarek olsun.

Sözlerime burada son verirken…“Ey ekmeği alınanlar! Selam sizlere! Ey rütbesi çalınanlar! Selam sizlere! Kardeş yahut arkadaştır diye evleri, Ocakları dağıtılan ülkü devleri Selam size! Üstünüzde bütün bakışlar, Bir gün olur, tarih sizi elbet alkışlar…” Hepinizi âlemlerin Rabbi olan yüce Allah’a emanet ediyorum. Sağ olun var olun.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE”… Dedi.

Konuşmanın ardından Kafkas dans ekibi ve Osman Öztunç sahne aldı.

Yapılan programa MHP Kars İl Başkanı, Erzurum Ülkü Ocakları İl Başkanı, MHP Sarıkamış İlçe Başkanı, MHP Kars Belediye Başkan yardımcısı, ilçe ocak başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler