Sarıkamış’ta Yaz Kuran Kursları Başladı

Sarıkamış’ta Yaz Kuran Kursları Başladı

Sarıkamış Müftüsü Hamdi Uzunharman, yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanlığı bünyesinde gerçekleştirilen yaz Kur'an kurslarında her yaştan çocuğun eğitim alabileceğini söyledi

Sarıkamış’ta Yaz Kuran Kursları Başladı

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde yaz kuran kursları başladı.

Sarıkamış Müftüsü Hamdi Uzunharman, yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanlığı bünyesinde gerçekleştirilen yaz Kur’an kurslarında  her yaştan çocuğun eğitim alabileceğini söyledi.

Kur’an-ı Kerim,  insanlara doğru yolu göstermek üzere gönderilen son ilahi kitap olduğunu ve bir Müslüman’ın en önemli görevlerinden birisi de, Kur’an-ı Kerim’i okumak ve okutmaktır diyen Uzunharman, şunları kaydetti:” Zira Kur’an-ı Kerimden ibadetini yapacak kadar ayet ve sure okuyup ezberlemek her Müslüman’ın üzerine farzdır. Sevgili peygamberimiz (s.a.v) de: “Sizin en hayırlınız Kur’an-ı Kerimi öğrenen ve onu başkalarına öğretenlerinizdir” buyurarak Kur’an’ı öğrenmeyi ve öğretmeyi tavsiye etmiştir. Çocuklarımıza, kitapların en yücesi Kur’anı öğretmek bizlere yüce Allah’ın hoşnutluğunu kazandıracak, dünya ve ahirette ikramların kapılarını açacaktır. Kur’an okumayı öğrenmiş ve onun terbiyesi ile büyümüş evlatların anne ve babalarını cennette herkesi imrendirecek mükâfatlar beklemektedir.”

 İlçe merkezi ve köylerde açılan Kur-an kurslarında Kur’an eğitiminin yanı sıra temel dini bilgiler, siyer ve ahlak derslerinin de yer aldığı Diyanet İşleri Başkanlığının, Dinimi Öğreniyorum kitap seti, Elif-Ba ve Kur’an öğrenme CD’lerini ücretsiz olarak öğrencilere dağıtılacak. Kurs süresince İlçe Spor Müdürlüğü işbirliğiyle öğrencilerin çeşitli alanlarda spor yapmalarına da imkan sağlanacak. Bu yıl Sarıkamış ilçe müftülüğüne bağlı toplam 73 Cami ve Kur-an kursunda eğitim verilecek.

Üç dönem halinde düzenlenen yaz kursları 23 Ağustos’ta sona erecek.

kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler