Sarıkamış'ta Yoksul Şampiyon Adayları

Sarıkamış'ta Yoksul Şampiyon Adayları

Sarıkamış Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde kurulan Orman Spor Kulübü'nün 2010 yılında Devlet Planlama Teşkilatı (DTP), Sosyal Destek Programı (SODES) ve Kars Valiliği Koordinatörlüğü'nde hazırlanan “Yoksul Şampiyon Adayları” adlı Proje hayata geçirildi.

 

Proje çerçevesinde derslerinde başarılı 0-18 yaş arası eğitimine devam eden 15 kız, 25 erkek toplam 40 fakir aile çocuğuna alp disiplini ve snowboard eğitimi verilmeye başlandı. 

Yeni kayak takımları ile tepeden tırnağa giyindirilen çocuklar, eğitimlerine Bayraktepe’deki 1’inci etap pistte 4 hoca eşliğinde başladı. Çocukları ilk derslerinde ziyaret eden Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, projeyi hazırlayan ve koordinatörlüğünü yürüten Ferhat Altun’a teşekkür etti.

Ermiş, kayak sporunun gelişmesi için bütün imkanların seferber edildiğini söyledi.

Sarıkamış’ta Osman Yüce kayak tesisinin artık sporcu yetiştirmek üzere hizmet verdiğini ve bu 40 öğrencinin de bu tesiste eğitim göreceğini belirten Ermiş; “Hedefimiz büyük. Sarıkamış’ta bu kulüp gibi 19 kulüp var. Kayak sporu son yıllarda zayıflamıştı. Biz bunu atağa geçirelim dedik. Bir yıl içinde hedefimiz gerek alp disiplini gerekse snowboard yarışmalarında olsun Türkiye’de ilk üç dereceleri elde etmek. Hocalarımıza güveniyorum, öğrencilerimizde çalışırsa, zaten Sarıkamış’ta yeterli alt yapımız var, önümüzdeki yıllar büyük başarılar göreceğiz” dedi.

Proje Koordinatörü Ferhat Altun ise, Pahalı bir spor olan kayak ve snowboard’u yapma imkanı bulamayan fakir aile çocuklarından okullarında başarılı olanlara geleceğe daha sağlıklı ve umutlu bakmalarının sağlanması, sporun sevdirilmesi, sağlıklı nesillerin yetiştirilmesi, çocukların derslerine sporla birlikte bir konsantrasyon ve ivme kazandırılması, çocukların kötü alışkanlıklardan uzak tutulmasının amaçlandığını vurguladı.

Altun; “Eğitime katılan 40 çocuğumuz var. Türkiye’mizin güzide sporcularının inşallah bunların içinden çıkacaktır. Elimizden geleni yapıyoruz. Devletimize milletimize hayırlı olsun” diye konuştu. 

Proje kapsamında eğitime başlayan öğrencilerde, burada aldıkları eğitim ile önce Türkiye, ardında dünya şampiyonası yarışmalarında derece sözü verdiler.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler