Savcı Başyiğit, O Geceyi Anlattı

Savcı Başyiğit, O Geceyi Anlattı

Cumhuriyet Savcısı Bilen Başyiğit, "Savcı Ailemle Helaleştim." dedi.

15 Temmuz günü darbe kalkışması nedeniyle Kars'ın Kağızman ilçesinde vatandaşlar ve ilçe protokolü tek yürek, tek vücut olarak ülkenin bölünmezliğini bir kez daha ön plana çıkardılar. Akşam namazının ardından düzenlenen ve İstiklal Alanında organize edilen Demokrasi nöbetinde ilçe protokolü ve binlerce Kağızman bir araya geldi. Demokrasi nöbeti programına Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile başlanırken, Hacı Kağızman camii imamı Halil Karabıyık tarafından yapılan dualar ile program devam etti.

Binlerce kişinin ve ilçe protokolünün hazır bulunduğu programda konuşan Kağızman Kaymakamı Musa Üçgül, "Bu gün Kağızmanlılarla birlikte tekrar toplandık darbe girişiminin bu millete karşı milletin egemenliliğine karşı girişilen darbeye karşı ilk dakikasından beri onurlu bir duruş sergileyen kağızmanlılarla birlikte bugün tekrar beraberiz,ilk dakikadan beri hergün bu duruşunu butun Kağızmanlılar onurlu bir şekilde duruşunu gösterdi bütün kağızman halkına tekrar teşekkür ediyorum,ve bundan sonrada meydanlarda durmaya devam edeceğiz ve buruşumuzu Kağızmanlı vatadaşlarımızla sivil toplum kuruluşumuzla muhtarlarıyla,kamu kurum kuruluşlarıyla.ve bütün vatandaşlarımızla bu duruşu bundan sonrada devam etmeye devam edeceğiz inşallah." dedi.

Savcı Ailemle Helaleştim

15 Temmuz gecesi zırhlı polis aracından halka ilk seslenmeyi yaparak, “Son mermimize ve kanımızın son damlasına kadar vatanımız koruyacağız” diyerek yargının halkın yanında olduğunu söyleyen Cumhuriyet Savcısı Bilen Başyiğit, ilçede kahraman oldu. O geceyi anlatan Cumhuriyet Savcısı Bilen Başyiğit, “Eşimden ve çocuğumdan helallik alarak mücadeleye çıktım ve çok şükür halkımız desteği devletimiz dik duruşuyla bu belayı def ederek kazandık” dedi.
 
Kağızman belediye başkanı Nevzat Yıldız ise "Geçen birkaç gün içerisinde ülkemiz tarihinin en hain terör girişimlerinden biriyle karşı karşıya kalmıştır. Tüm Milletimize geçmiş olsun. Şehitlerimizin ruhu şad olsun. Allah memleketimize bir daha böyle felaketler yaşatmasın. Şunu herkes öğrendi ki uçakların, tankların, silahların; milletin ve milletin egemenliğinin önünde durması mümkün değildir. Millete rağmen bu ülkede gerçekleştirilecek her şey başarısızlığa mahkumdur. O gün bir destan yazıldı. Bu ülke milletinin; tankın, tüfeğin önünde durduğu, geçit vermediği, gövdesini siper ederek bu hayasızca akını durdurduğu, sizler gibi meydanlara çıkarak demokrasisine ve milli iradesine sahip çıktığı bu destanı asla unutmayacaktır. Tüm demokrasi şehitlerimizi tekrar rahmetle anıyorum. Milletimizin başı sağ olsun" dedi.

Komutan gerekirse bedel ödemeye hazırız,

Düzenlenen Demokrasi nöbeti programına; Kağızman Kaymakamı Musa üçgül, Garnizon Komutanı yüzbaşı Seçkin Tarakcı,Cumhuriyet başsavcısı Bilen Başyiğit. Belediye Başkanı Nevzat Yıldız, AK Parti İlçe Başkanı Erdoğan Demirden,İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yarlıgaç, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri ile çok sayıda vatandaş hazır bulundu. İlçe Jandarma komutanı Seçkin Tarakcı"15 Temmuz gecesi darbe girişimini duyduğumuzda komuta kademesi olarak toplanıp bir karar aldık eğer bize bir emir gelirse biz bu emiri uygulamayacağız gerekirse bedel ödemeye hazırız kesinlikle bunların oyununa gelmeyeceğiz." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler