ŞEHİDE SAYGI YÜRÜYÜŞÜ

ŞEHİDE SAYGI YÜRÜYÜŞÜ

KARS'TA ŞEHİDE SAYGI YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLENDİ

KARS’TA ŞEHİDE SAYGI YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLENDİ

AÇILIMI ELEŞTİREN ŞEHİT BABASI NAMAZ YILDIRIM OĞLUNUN MEZARINA SARILARAK AĞLADI

ŞEHİT BABASI NAMAZ YILDIRIM, OĞLUNDAN HELALLIK İSTEDİ

ŞEHİTLİKTE, ELİNDEN FOTOĞRAFINI BIRAKMADIĞI OĞLU PİY. UZM. ÇVŞ. TAHSİN YILDIRIM’IN MEZARINA SARILARAK AĞLAYAN NAMAZ YILDIRIM, “BALAM HAKKINI HELAL ET, BALAM HAKKINI HELAL ET” DİYEREK AĞLADI

 

  KARS – Kars Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanlığı tarafından Kars’ta ‘Şehide Saygı Yürüyüşü’ düzenlendi. Eski Belediye binası önünde başlayan yürüyüşe katılan şehit aileleri demokratik açılımı eleştirdi.

  Eski Belediye binası önünden başlayan yürüyüşe, Kars Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanlığı üyeleri, şehit ve gazi yakınları, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl teşkilatı, Ülkü Ocakları İl teşkilatı, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı. Atatürk, Faikbey ve GAMP caddelerinde devam eden yürüyüşte, “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” sloganları atıldı. Yürüyüşe katılanlar Askerlik Şubesi önünden geçerken de “Askere Uzanan Eller Kırılsın” sloganları attılar. Garnizon Şehitliğine kadar yapılan yürüyüşün ardından şehitlikte bir tören düzenlendi.

  Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından bir konuşma yapan Kars Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Muhsin Ağçay, “25 yıldır devam eden bölücü teröre karşı bugüne kadar binlerce vatan evladı şehit, binlerce gazi olmuştur. Türk Devletinin varlığı, Türk Milletinin bölünmez bütünlüğü için evlatlarımız gözlerini kırpmadan şahadet şerbetini içmişlerdir. Verilen bu mücadeleler sonunda anaların bağlı yanmış,          verilen bu mücadeleler sonunda analar bağrı yanmış yuvalar yıkılmış çocuklar öksüz, gelinler dul kalmıştır, fakat yine Türk Milleti ‘Vatan Sağolsun’ demiştir. Kahraman Türk Ordusunun verdiği bu mücadele sonunda bölücü terör örgütünün başı yakalanarak hak ettiği cezaya çarptırılmış, terör örgütü etkisiz hale getirilmiştir. Son yıllarda ise tamamen sıkılmış ve dağılma süreci başlamıştır” dedi.

  Açılımı da eleştiren Ağçay, “Fakat son aylarda açılım denen ve ne olduğu milletimiz tarafından bilinmeyen bir proje ortaya atılmıştır. Analar ağlamasın kılıfı altında başlatılan bu çalışma bölücülerin elini güçlendirmiştir, onların daha da azmasına neden olmuştur. Bu çalışmayla birlikte eli kanlı terör örgütü haklı çıkartılmış, Şehit ve Gaziler suç işlemiş konumuna düşürülmüştür. Bu ülkenin 70 milyon Türk Vatandaşı birlik ve beraberlik içerisinde, kararlılıkla teröre karşı çıkarken Hükümetin bu politikası ile ülkede etnik ayrımcılık başlamış, Türs Vatandaşları birbirine düşürülmeye çalışılmıştır. 25 yıldan Türkiye’ye karşı her türlü saldırıyı gerçekleştiren, evlatlarımızın kanına girenler suçsuz ilan edilerek ülkeye davet edilmişlerdir. Bu eli kanlı teröristlerin ülkeye girişleri, karşılanmaları ve gördükleri muamele hepimizin ciğerini bir kez daha yakmıştır. Devletin Valisi karşılamış, mahkemesi ayaklarına götürülmüş, yandaşları kahraman muamelesi yaparak Vatan toprakları üzerinde sevinç çığlıkları atmışlardır. Bu işin sorumlusu kimdir? Başta şehit ve gaziler olmak üzere topyekün Türk Milletine bu hakareti kimler neden yaptırmaktadırlar?. Bu teröristlerin suçsuz olduğu yarım saat içinde nasıl anlaşıldı? 15-20 yıldır dağda olduklarını itiraf eden bu insanların bugüne kadar suça başlamadıklarına kim inanır? Televizyonlarda Milletin gözünün içine baka baka ‘Biz pişman değiliz. Önderimizin emri ile Türkiye’ye geldik’ diyen teröristleri kim hangi yasaya dayanarak serbest bırakmıştır. Terör örgütünün yaptığı karşılıksız kalacak idiyse bizim evlatlarımız ne için can verdiler? Bunların hesabını kim verecektir?” diye konuştu.

  Ağçay, daha sonra şunları söyledi:

  “Bu projeyi Milletle birlikte yürüttüklerini söyleyen Başbakana sormak istiyoruz; hangi Milletle? Kime sordunuz? Kimin kanı, canı üzerinden pazarlık yapıyorsunuz? Bu memleket sahipsiz midir? Eğer sorun sadece anaların ağlaması ise Çanakkale’de can veren 250 bin şehidin de anaları vardı. Açardık boğazı, geçerlerdi, analarda ağlamazdı, sorun çözülmüş olurdu. Bizim evlatlarımız Vatanın ve Milletin bölünmez bütünlüğü için canlarını vermişlerdir. Onlara kurşun sıkan elleri affedenleri, hoş görenleri bu millet asla affetmez. Tarih bunun sayısız örnekleriyle doludur. Yugoslavya’yı bölenler, Irak’ı parçalayıp perişan edenler şimdi de bizimle uğraşmaktadırlar. Bu memleket kolay kazanılmamış, kolayda kaybedilmeyecektir. Bizler, Vatan hainlerine gereken cezanın verilmesini, ülkemizin bölünmemesi için canlarını veren evlatlarımızın davasına sahip çıkılmasını, toplumu kamplara bölecek, insanımızı birbirinden uzaklaştıracak bu çalışmaların derhal durdurulmasını talep ediyoruz”

  Yürüyüş öncesinde Kars’ın 152 şehidinin fotoğrafının bulunduğu panoya bakarken gözyaşlarını tutamayan şehit babası Namaz Yıldırım, “Açılımı yapanlar utansın. Şehitlerimiz geri gelmez ama o teröristleri törenle karşılayanlar utansın. Şehitlerimizin kanını kim ödeyecek. Dağdan indirdiklerine iş veriyorlar oysa biz çocuklarımıza iş bulamıyoruz. Başka ne diyeyim bunu yapanlar utansın. Ben 2007 yılında Kadir Gecesi’nde oğlumu şehit verdim. Dağdan inenleri törenle karşılıyorlar peki soruyorum hangi bakan geldi bizim şehitlerimizi karşıladı. O dönem Kars’a 5 tane şehit geldiği halde hangi bakan, hangi milletvekili karşılamaya geldi. Bu şehitlerin hakkını kim ödeyecek” dedi.

 Şehitlikte, elinden fotoğrafını bırakmadığı oğlu Piy. Uzm. Çvş. Tahsin Yıldırım’ın mezarına sarılarak ağlayan Namaz Yıldırım, oğlundan hakkını helal etmesini isteyerek, “Balam hakkını helal et, balam hakkını helal et. Size karşı dağdan inenleri törenle karşılayanlar, törene katılanlar, tören yapanlar utansın. Sizi bu duruma salanlar utansın. Şehitler ölmez vatan bölünmez. Balam, balam, balam…” diyerek ağladı.

Önceki ve Sonraki Haberler