Şehidimizin Adına Yakışmayan Görüntü!

Şehidimizin Adına Yakışmayan Görüntü!

2009 yılında Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Abalı köyü yakınlarında, PKK’lı teröristlerin yola döşediği mayının patlaması sonucu şehit olan Piyade Er Erdal Oral’ın adının verildiği parkın bakımsız hali ailesini üzüyor

PARK HARABEYE DÖNMESİN

Kağızman adliye bahçesinde bulunan ‘Şehit Piyade Er Erdal Oral Parkı’nın bakımsız hali başta şehidin yakınları olmak üzere tüm Kağızman Halkının tepkisini çekiyor. 2009 yılında Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Abalı köyü yakınlarında, PKK’lı teröristlerin yola döşediği mayının patlaması sonucu şehit olan Piyade Er Erdal Oral’ın adına Kağızman kaymakamı Şuayib Gürsoy tarafından Adliye bina bahçesine 2009 yılında park yaptırılmıştı. Şehit Piyade Er Erdal Oran için yaptırılan park aradan geçen 7 yıl içerisinde bakımsızlığı ve yetkililerin ilgisizliği yüzünden adeta harabeye döndü.

Şehit yakınları, parkın bakımsız ve kaderine terk edilmiş halini görmekten üzüntü duyduklarını ifade ederken, “Oğlumuzun şehit olmasının ardından Kağızman Kaymakamlığı bu alana oğlumun adını verdiği bir park yaptırdı. Kağızman Kaymakamlığı’nın bu anlamlı davranışı karşısında bizler bir şehit ailesi olarak gurur duymuş ve başta o zamanki Kaymakamımız Sayın Şuayib Gürsoy olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etmiştik. Ancak ilk önceleri bakımları yapılan park zamanla kaderine terk edildi. Şu anda bakımsız ve adeta bir çöplüğü andıran parkın görüntüsü bizleri üzüyor” dedi.

ŞEHİT ANNESİNİN İSTEĞİ

Her gün köyden Kağızman ilçesine geldiğinde oğlunun isminin yer aldığı tabelanın kırık ve parkın içler acısı halini görmeye dayanamadığını ifade eden şehit annesi Mahire Oral “İlk zamanlar parkın hali iyi idi. Mahalle sakinleri burada oturur, çocuklar burada oynardı. Bu durum başta bizler olmak üzere herkesi sevindirmişti. Oğlumun adının parka girip çıkanlar tarafından okunması ve her isminin okunuşunda oğluma bir Fatiha göndermeleri bizleri mutlu ediyordu. Kağızman Kaymakamlığı’na bu yönden çok dua etmiştim. Ancak son zamanlar park ile ilgilenen kimse kalmadı. Eskisi gibi mahalle sakinleri oturmaya da gelmiyor. Çünkü parkta oturulacak bir yer kalmadı. Kağızman Kaymakamlığı bir kez daha hem bizim hem mahalle sakinlerinin duasını almak istiyorsa parkı bir kez daha gözden geçirsin. En azından çevresi güzel bir şekilde parmaklıkla koruma altına alınır, yeşil alan yapılır, oturma grupları ve oyun alanları onarılır. Sayın Kaymakamımızdan bu konuda bizlere destek olmasını istiyoruz” diye konuştu.

kha

Önceki ve Sonraki Haberler