Şehidin Cenazesi Memleketi Kırıkkale’ye Gönderildi

Şehidin Cenazesi Memleketi Kırıkkale’ye Gönderildi

Kars’ın Kağızman ilçesinde terör operasyonunda şehit olan J. Astsubay Başçavuş Nurettin Öztürk’ün cenazesi memleketi Kars Harakani Havalimanında düzenlenen törenin ardından askeri kargo uçağıyla memleketi Kırıkkale’ye gönderildi.

Şehidin cenazesi Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinden alınarak Kars Harakani Havalimanına getirildi. Törende Şehir Nurettin Öztürk’ün cenazesi silah arkadaşlarının omuzlarında taşınarak tören alanına getirildi. 2 dakikalık saygı duruşunun ardından özgeçmişi okundu. Müftü yardımcısı Veli Südütemiz’in duasına törene katılan askeri erkan, mülki idare ve vatandaşlar gür seslerle amin dedi.

ŞEHİT ANNESİNİN YÜREK YAKAN FERYADI

Bu arada protokolden izin isteyerek gözyaşları eşliğinde şehit naaşına sarılan Cahide Özdemir isimli şehit annesi törendekileri duygulandırdı. 2010 yılında şehit olan oğlu Taner Özdemir’in yasını halen tuttuğunu ve her şehit olduğunda bir canının daha gittiğini söyleyen Cahide anne, tüm şehitlerden helallik istedi. “Sizleri koruyamadık, bizi affedin” diyen şehit annesi “Bütün şehitlerin yerine ben ölseydim” diyerek ağıtlar yaktı. Tören boyunca gözyaşlarını akıtan ve duaları dilinden düşürmeyen şehit annesi Cahide Özdemir fenalaşınca sağlık görevlileri tören alanında müdahale etti ardından da ambulansla hastaneye gönderildi.

Düzenlenen tören; şehit naaşı TSK’ya ait özel askeri kargo uçağıyla Ankara’ya gönderildi. Şehidin cenazesi buradan da Kırıkkale’ye gönderilecek.

Düzenlenen törene Kars Valisi Günay Özdemir, 14. Mkz. Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Avcı, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Jandarma Alay Komutanı Albay Murat Kınay, Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, AK Parti İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş, ilçe kaymakamları, askeri erkan, emniyet personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı.

J. Astsubay Başçavuş Nurettin Öztürk’ün evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenildi.

kha

Önceki ve Sonraki Haberler