“Şehitlerin evine ateş düştü bizim de yüreğimiz yandı”

“Şehitlerin evine ateş düştü bizim de yüreğimiz yandı”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars İl Başkanı Mustafa Aras, Türkiye'nin yakın tarihin en acılı günlerini yaşadığını söyleyerek, “İki günde 24 Mehmetçik 5'i Polis toplam 29 Şehit verdik. Bir çocuk üçü sivil olmak üzere üç vatandaşımızın evine ateş düştü bi

 

Aras, “CHP İl Başkanı olarak açıkça söylüyorum; Türkiye’yi bu hale getiren AKP Hükümeti ve o hükümetin Başbakanı Sayın Erdoğan’dır. Ama Başbakan halen sorumluğunun farkında değildir. Dün basın toplantısı yapan ve 2002 sıfır terörle aldığı Türkiye’yi dokuz yılda kan gölüne çeviren Başbakan Erdoğan ne yazık ki sorumluluğu başka yerlerde arıyor ve sanki kendisi çözüm üreten makamda değil de bir başka makamda oturuyor gibi terörden şikayet ediyor.” diye konuştu.
 
Aras daha sonra şunları söyledi:
“Biz bugün bütün illerimizde CHP’nin İl Başkanları olarak bu hükümete de hükümetin başında bulunan Sayın Erdoğan’a da sorumluluğunu hatırlatıyoruz.
 
CHP olarak biz her zaman teröre karşı çıktık. Terörün bir insanlık suçu olduğunu ve terörle bir sonuç alınamayacağını defalarca ama defalarca söyledik. Her platformda çözüm önerilerimizi ortaya koyduk. Siyaset makamının çözüm üretmesi gerektiğini belirttik.
 
Genel başkanımızın parti yöneticilerimizin bizlerin her platformda dile getirdiği bu sözleri çözüm önerilerimizi herkes duydu ama Sayın Recep Tayyip Erdoğan duymadı. Zaten o kulaklarını kapatınca AKP’de kulağı duyan kimse kalmıyor.
 
Diyelim bizim çözüm önerilerimizi beğenmiyorlar. O zaman kendileri çözüm önerileri getirsinler açık çek veriyoruz. Ulusal bütünlük içinde getirecekleri her çözüme CHP olarak destek veriyoruz.
 
Sayın Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu destek sözünü Ankara’da oturan şehit binbaşının babasına da Balıkesir’de elini öptüğü şehit annesine de verdi. Hükümet terörü bitirme konusunda bir öneri getirirse söz veriyorum ben o öneriyi destekleyeceğim. Artık anlaşılmıştır ki bu hükümet acizdir terör sorununu çözemez hükümet çözüm adresi olmaktan çıkmış sorun üreten bir merkez haline gelmiştir.
 
O nedenle TBMM duruma el koymalıdır ve Anayasa değişikliği için kurduğu komisyon gibi komisyon kurarak çözüm üretmelidir. Bugüne kadar terörde yaşamını yitiren bütün Şehitlerimize Allah’tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Biz CHP olarak her zaman ayrıştıran değil birleştiren konumda olduk öğlede devam edeceğiz. Doğuda, Batıda, Güneyde, Kuzeyde yaşayan bütün yurttaşlarımız kenetlenmeli ve umudunu kayıp etmemeli. Türkiye kuruluşundan bugüne kadar ne zaman zora düşse, sıkıntıya girse, üzerinde kara bulutlar dolaşsa CHP “ben buradayım” dedi çözüm yolunu gösterdi ve sorunları aştı.
 
Bugünde CHP var hem çözüme varız. Hem çözümü kim getirirse onu desteklemeye hazırız. Çünkü biz anaların gözyaşını dinmesini evlere ateş düşmemesini yüreklerin dağlanmamasını istiyoruz. Çünkü biz biliyor ve inanıyoruz ki AKP’nin de Erdoğan’ın da çözemediği terör sorununun çözecek parti CHP’dir ve biz biliyor ve inanıyoruz ki Türkiye bu terör belasından kurtulacaktır.”
(BA-BA-S) KARS (KHA)

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler