Selahattin Beyribey’in, Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun Açıklaması

Selahattin Beyribey’in, Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun Açıklaması

AK Parti Kars Milletvekili Dr. Yusuf Selahattin Beyribey’in “6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun” hakkında basın açıklaması:

"Tarım Bakanlığımızca kredi kullandırılan tarımsal amaçlı kooperatiflerin muaccel hale gelen kooperatif ve ortakların borçlarının yeniden yapılandırarak beş yıl süre ile taksitlendirmesine dair 6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılanmasına İlişkin Kanunun 19/08/2016 tarih ve 29806 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

6736 Sayılı Kanunun 11.Maddesi ve ortak hükümlerin gereği Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca, tarımsal amaçlı kooperatiflere veya bu kooperatiflerin ortaklarına;

30/06/2016 tarihinden önce kullandırılan ve bu kanunun yayımlandığı tarih itibarıyla muaccel hale gelen krediler ile müteakiben yeniden yapılandırılan kredi alacaklarının bakiye asılları ile ödenmeyen alacağın vadesinin başlangıç tarihi itibariyle bu Kanunun yayımlandığı tarihte kadar, Bakanlıkça Kanunun yayımlandığı tarihte kredilere uygulanan sözleşme faiz oranı % 3 oranı esas alınarak hesaplanacak tutarın ; Kanunun yayımlandığı tarihi izleyen ikinci ayın sonuna kadar Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüze başvuruda bulunarak ilk taksit 2016 yılı Kasım ayından başlamak üzere ve her yıl ilk taksitin tekabül ettiği ayda toplam beş eşit taksitte ödenmesi şartıyla bu alacakların ödenen kısmına isabet eden fer’ilerin tahsilinden vazgeçilir. Bu fıkra hükümlerine uygun ödeme yapıldığı takdirde Kanunun yayımı tarihten sonraki sürelere herhangi bir faiz , zam ve katsayı uygulanmayacaktır.

Kooperatif üyesi Hemşerilerimiz detaylı bilgiyi Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüzden alabilirler. Bu müjdeyi borçlu olan Kooperatif üyesi hemşerilerimize vermekten mutluyuz"

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler