SELİM ANADOLU LİSESİ’NİN TEMELİ ATILDI

SELİM ANADOLU LİSESİ’NİN TEMELİ ATILDI

SELİM ANADOLU LİSESİ'NİN TEMELİ ATILDI

SELİM ANADOLU LİSESİ’NİN TEMELİ ATILDI

  Erzurum’lu hayırsever işadamı tarafından Kars’ın Selim ilçesinde yaptırılan 12 derslikli iki katlı Selim Osman Bakırcı Anadolu Lisesi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı. 2010 yılında inşaatının bitirilmesi planlanan Anadolu Lisesi’nin maliyetinin 750 bin TL olacağı belirtildi.

  Törende konuşan Selim Kaymakamı Yusuf Guni, eğitimin önemine değinerek hayırsever işadamlarını Selim’e okul yapmaya davet etti. Guni, “2005-2006 yılında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ait olan binanın Anadolu Lisesi’ne tahsis etmesiyle beraber eğitim ve öğretim hayatına başladı. İlk mezunlarını 2008-2009 yılında verdi. İlk yılı itibariyle yaklaşık 27 öğrencimiz, öğrenci yerleştirme sınavına girmiş ve bu öğrencilerimizden toplam 18 tanesi 4 yıllık fakülteye girmeye hak kazanmıştır. Okulumuzu ilk dönem itibariyle başarısı yüzde 70’tir. Yeni binamızla beraber Anadolu Lisemizdeki öğrenci sayımızın hem de yüzde 70’lik olan başarımızın daha da yükseleceğine yürekten inanıyoruz. Bugün Selim ilçe merkezimizde  hayırseverlerimiz tarafından yaptırılacak olan üçüncü eğitim tesisimizin temelini atıyoruz, Bundan önce yine değerli hayırseverlerimiz Vasfiye Eriş tarafından Kız Öğrenci Yurdu, rahmetli Selimli işadamımız Celal Aras tarafından da bir Öğretmenevi yaptırılmıştır. Ben bu vesileyle de bu hayır severlerimize şükranla sizlerin huzurunda anıyorum, teşekkür ediyorum. Bugün temelini atacağımız Anadolu Lisesi’ni yaptıracak olan değerli işadamımız aynı zaman da Selim ilçemizin Eniştesi olan Osman Bakırcı beyefendi ve hemşehrilerimiz olan değerli eşleri Nuriye Hanımefendiye huzurlarında ilçem adına teşekkür ediyorum. Gerçekten ilçemizin eğitim alanındaki çok büyük bir eksikliği, yapılacak olan bu Anadolu Lisemiz binamızla giderilecektir. Biz kendisinin diğer illerdeki eğitim alanındaki yatırımlarını da çok yakından takip ediyoruz. Kendisi gerçekten eğitime gönül vermiş bir insan benimle ve belediye başkanımızın bu okulumuzun yapılması konusundaki talebini hiç ikiletmediler. Hemen bu okulun yapılmasına dört elle sarıldılar. Yine buradan işadamlarımıza diğer hayırsever işadamlarımıza da seslenmek istiyorum, Selim’imizin çok acil olarak bir adet lise binasına bir adette ilköğretim binasına çok acil olarak ihtiyacı var. İnşallah değerli işadamımız Osman Bakırcı bu okulu bitirdikten sonra belki kendisinden Selim için bir okul daha talep edeceğiz” dedi.

  Hayırsever işadamı Osman Bakırcı da bu tür hayır işlerinin devam edeceğini belirterek şunları söyledi:

  “Bir ülkenin gelişebilmesi için önce eğitim, eğitimin şartlarını iyileştirebilirsek iyi bir gelecek sağlamış oluruz. Gelecek nesillerimizi iyi bir şekilde yetiştirebilirsek bu vatanın bu milletin en iyi şekilde geleceğini kurtarmış oluruz. Bugün Türkiye’nin dört bir yanından Edirne’den Kars’a kadar dolaşıyoruz, geziyoruz ama emin olun gördüğümüz şu ki eğitimi eksik olan bir ilin ne olursa olsun geleceği kurtarılmış sayılmaz. Biz diyoruz ki bu vatan bizim, bu vatanımıza sahip çıkmak için önce çocuklarımızı, gençlerimizi, çevremizde yetişmekte olan çocuklarımızı iyi bir şekilde yetişmeleri için elimizden geleni yapmak zorundayız. Evet bugün para kazanmak, iş yapmak çok güzel ama nereye kadar, bunu düşünüyoruz. Aynı mum ışığı gibi nasıl dibine ışık vermiyorsa elektrikler geldiği zaman onu söndürmek zorundayız ama bizde diyoruz ki bu ülkede normal bir ampul ışığı olalım mum ışığı değil bizlerin yapacağı daha çok işadamlarımızın illerimizi yöneten bürokratlarımızın yanında olması gerektiğini düşünüyorum. Emin olun bu ilin eniştesi olabilirim ama eniştesi olduğum için yatırım yapmıyorum asla ben her zaman şuna katılıyorum. Şu günlerde ülkemiz en zor durumda olduğu günlerden bir tanesi bugünlerde birbirimize sarılıp destek olabiliyorsak bütün imkanlarımızı seferber edebiliyorsak ne mutlu bize Selim’deki okulumuz sizlere ve ülkemize hayırlı olsun diyorum”

  Kars Valisi Ahmet Kara ise hayırsever işadamının yapmış olduğu bu anlamlı yatırımından dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, “Bugün hayırsever Nuriye hanımefendi ve eşleri Osman Bakırcı’nın adını taşıyacak 12 derslikli Anadolu Lisesi’nin temelini atmak üzere burada toplanmış bulunuyoruz. Okuldan, eğitimden daha güzel bir yatırım insana yapılan bir yatırımdan daha güzel bir yatırım zaten yoktur. Çünkü burada bu yuvada insanlık adına yerel, bölgesel, ulusal ve evrensel nitelikte insanlığı ilgilendiren ne varsa onlar öğretilecek bu okul da imar dediğimiz insan mimarları dediğiniz öğretmenler görev yapacak ve atölyeleri bu okul olacak. Bu sınıf onların atölyeleri olacak. Arkadaşlar ben hayırseverimizi defalarca kutluyorum. Çünkü bu ibadettir, bu öyle normal bir hayırseverlik değildir. Okul yapmak mali açıdan bir ibadettir, büyük bir ibadet yapmıştır. Hayırsever Osman Bakırcı beyefendiyi tekrar tekrar kutluyorum. Burada yetişecek öğrencileri şuanda görür gibiyim. Buradan ileride kaymakamlar, valiler yetişecek, doktorlar ve mühendisler yetişecek, bakanlar, başbakanlar, cumhurbaşkanları çıkacak bu okuldan bakın söylüyorum. Ben yarın burada olmayacağım ama bu okuldan mezun olan bir bakan, başbakan, cumhurbaşkanı görürseniz inşallah sağ olanlar bizi yad ederler. Onlar yetişirken bu bina ayakta durduğu müddetçe bu binanın içinde insan yetiştirildiği müddetçe sayın Osman Bakırcının sayın Nuriye hanımefendinin nesli ceddi hertürlü sülalesi hayırla yad edilecek ve dinimize göre de amel defterleri kapanmayacak. Bunu söylemeye gerek yok görüyorum ben bu yüzden kendilerini kutluyorum. Bu okul cehaleti ortadan kaldıracaktır. Kütüphaneler malumunuz hapishaneleri kapatan kurumlardır dolayısıyla fevkalade önemlidir. Selimlilere Karsımıza bütün insanlara hayırlı olmasını ve  güzel insanlar yetiştirmesini temenni ediyorum ve hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

  Yapılan konuşmalardan sonra Anadolu Lisesinin temel atma törenine geçildi. Vali Ahmet Kara, Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, okulu yaptıran Osman Bakırcı, Selim ilçe Belediye Başkanı Muhittin Yüce tarafından harç atılarak hayırlı uğurlu olması dileğinde bulunuldu.

  Düzenlenen törene Vali Ahmet Kara, Vali Yardımcısı Murat Demirci, Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Selim ilçe Kaymakamı Yusuf Guni,Selim ilçe Belediye Başkanı Muhittin Yüce, Akyaka Belediye Başkanı Turgut Turan, Kars İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Kars il Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Salgar, İl Defterdarı Hanifi Erarslan, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Aktaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrullah Gül, Kars Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Burhan Akyıldırım, AK Parti il Başkanı Remzi Aras,  il ve ilçedeki daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler