Selim İlçesine Okul

Selim İlçesine Okul

Celal Aras'ın Babası Kars'ın Selim İlçesine Okul yaptırıyor

Celal Aras’ın Babası Kars’ın Selim İlçesine Okul yaptırıyor

Türkiye’nin ünlü işadamlarından rahmetli Celal Aras’ın babası Latif Aras, memleketleri Kars’ın Selim İlçesi’nde 8 derslikli İlköğretim Okulu yaptırıyor

  Selim İlçesi’nde Hayırsever Latif Aras tarafından yaptırılarak hibe edilecek 8 derslikli ilköğretim okulu inşaatına ait protokol, Kars Valisi Ahmet Kara, Milli Eğitim Müdürü Recep Aktaş ile Hayırsever Latif Aras arasında imzalandı.

  8 derslikli, 240 öğrenci kapasiteli Latif Aras İlköğretim Okulu; Selim İlçesi Çarşı Mahallesinde Atatürk İlköğretim Okulu yanında İlçe Belediyesi’nin hibe ettiği 2 bin 589 metrekare arsa üzerine yapılacak. Okul tamamlandıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı’na teslim edilecek.

  Okulun teknik kontrollük hizmetleri Kars Valiliği Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü teknik elemanlarınca yürütülecek. İnşa edilecek okula verilecek olan hayırseverin adı değiştirilmeyecek. Gerekliliğinde okulun fiziki kapasitesi hayırsever tarafından büyütülebilecek. İnşaatına 01.02.2010 tarihinde başlanacak olan okul, 01.09.2010 tarihinde teslim edilecek.

  Vali Ahmet Kara imza töreninde yaptığı konuşmada, “İlimizin eşraflarından hayırsever Latif Aras’ın, Selim ilçemize bir okul kazandırarak bir hayır yapmak istediğini öğrendik. Selim ilçemizde de zaten okula ihtiyaç vardı. Latif Aras Bey, okulun büyük bir kısmını yapmak için hazırlıklara başladı. Bugün de buraya teşrif ettiler ve biz kendilerine hem ‘hoş geldin’ diyoruz  hem de bu yaptıkları hayırdan dolayı teşekkür ediyoruz.  Ayrıca, bu okulumuzun Selim ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini bir de bu tür yatırımların diğer hayırseverlerimize örnek olmasını diliyorum. İlimizde bu tür hayırseverler yine var. Allah onların sayılarını artırsın. Hayırseverimiz çok olduğu kadar Kars’ta da özellikle eğitim yuvalarına diğer binalara ihtiyacımız var. Dolayısıyla diğer hayırseverlerimize de bu tür davranışların örnek olmasını ve onların da ilimize bu tür yatırımları yapmalarını temenni ediyorum. Allahtan hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

  Hayırsever Latif Aras da, “İçimden gelerek bu işe koyuldum. Senelerdir aklımdan geçen böyle bir şey vardı ve onu gerçekleştirecek olmanın hazzını yaşıyorum” diye konuştu.

  Bu sözler üzerine Vali Kara, “Aslında Latif Bey hiçbir şey söylemeyerek çok önemli bir şey söyledi. Diyor ki benim yaptığım şey zaten bir şeyler söyleyecek, ebedi söyleyecek, orada çok şeyler söylenecek, eğitim yuvası olarak devam edecek. Devam ettiği müddetçe de orada okuyan öğrenciler Latif Beyin fiili duası olacak. Latif beyin amel defteri kapanmayacak. Latif Bey’in ismi ebedileşmiş olacak. Onun için hiçbir söz söylemesine gerek yok, çok şey söylüyor zaten. Yeniden kendisine ve ailesine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

  İmza töreninde Hayırsever Laif Aras’ın oğlu Can Polat Aras da hazır bulundu. Geçtiğimiz yılda Rahmetli Aras Selim İlçesi’ne Öğretmenevi yapmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler