SERKA 12 Milyon Hibe Verecek!

SERKA 12 Milyon Hibe Verecek!

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) 2010-2013 yılları arasında gerçekleştirdiği destek programları kapsamında kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlar ile KOBİ'lere yaklaşık olarak 45 milyon TL tutarında hibe desteği sağlamıştır.

SERKA 12 Milyon Hibe Verecek!

-SERHAT KALKINMA AJANSI 2014 YILI İÇERİSİNDE 3 YENİ MALİ DESTEK PROGRAMI İLE 12 MİLYON TL HİBE DESTEĞİ SAĞLAYACAK

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) 2010-2013 yılları arasında gerçekleştirdiği destek programları kapsamında kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlar ile KOBİ’lere yaklaşık olarak 45 milyon TL tutarında hibe desteği sağlamıştır. 2014 yılında da kamu ve özel sektöre hibe desteğini sürdürecek olan Serhat Kalkınma Ajansı, 12 milyon TL toplam bütçe tahsis edilen mali destek programlarına ilişkin proje teklif çağrısını 26.12.2013 tarihi itibariyle kamuoyuna duyurmuştur.

TRA2 Bölgesi’nde faaliyette bulunan girişimcilere ve kar amacı güden kooperatiflere yönelik olarak tasarlanan, toplam bütçesi 5 milyon TL olan İktisadi Gelişme Mali Destek Programı-4 ile Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerinde tarıma dayalı sanayi, turizm ve imalat sektörü desteklenecektir. Programın amacı; Bölgeye özgü ürünlerin ekonomiye kazandırılması, bölgede kümelenme potansiyeli arz eden sektörlerde rekabet gücünün arttırılması, teknoloji kullanımı ve yenilikçi uygulamaların yaygınlaştırılması yoluyla ihracat ve markalaşma potansiyelinin yükseltilmesidir. Söz konusu program çerçevesinde başarılı bulunan projelere, proje başına 500.000 TL’yi ve toplam proje bütçesinin % 50’sini geçmeyecek şekilde mali destek sağlanacaktır.

2014 yılı içerisinde yine özel sektöre yönelik olarak, 2 milyon TL toplam bütçe ile Örnek Büyükbaş Hayvancılık İşletmelerinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı-3 uygulanacaktır. Programın amacı; TRA2 Bölgesi’nde örnek teşkil edecek büyükbaş hayvancılık işletmelerinin yaygınlaştırılması yoluyla süt sığırcılığı sektöründe kümelenmenin desteklenmesi ve sektörün rekabet edebilirliğinin geliştirilmesidir. KOBİ’ler ve gerçek kişilerin başvuruda bulunabileceği program çerçevesinde başarılı bulunan projelere, proje başına 300.000 TL’yi ve toplam proje bütçesinin % 50’sini geçmeyecek şekilde mali destek sağlanacaktır.

Serhat Kalkınma Ajansı tarafından üçüncü olarak ise, kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlar için 5 milyon TL toplam bütçe ile Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı-3 uygulanacaktır. Programın amacı; TRA2 Bölgesi’nde tarım,  turizm ve imalat sektörlerinin ihtiyaç duyduğu altyapıların inşa edilmesi ve iyileştirilmesi yolu ile çalışma ve yatırım koşullarının iyileştirilmesine ve sürdürülebilir ekonomik büyüme ve sosyal kalkınmaya katkıda bulunmaktır. Söz konusu program çerçevesinde başarılı bulunan projelere, proje başına 750.000 TL’yi ve toplam proje bütçesinin % 75’ini geçmeyecek şekilde mali destek sağlanacaktır.

Söz konusu programlardan Bölgemiz aktörlerin en üst düzeyde yararlanmasını sağlamak, programlara ilişkin farkındalık ve bilinirliğinin artırılmasına yönelik olarak 2014 Ocak ayı boyunca il ve ilçe düzeyinde bilgilendirme ve eğitim toplantıları yapılacaktır. Söz konusu toplantılara katılım, desteklerden verimli ve etkin şekilde faydalanılabilmesi açısından önem arz etmektedir.

Tüm programlar için son başvuru tarihi 21 Şubat 2014’dür. Programların amaç, öncelik, başvuru koşullarına ilişkin detaylı bilgi ile bilgilendirme ve eğitim toplantıları takvimi www.serka.gov.tr adresinden temin edilebilir.

Önceki ve Sonraki Haberler