SERKA Genel Sekreteri'nden Kars Manşet’in Haberine Cevap!

SERKA Genel Sekreteri'nden Kars Manşet’in Haberine Cevap!

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Genel Sekreteri Hüsnü Kapu tarafından “SERKA Suç Mu İşliyor?” başlıklı haberimize cevap geldi.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri, www.karsmanset.com da yayımlanan “SERKA Suç Mu İşliyor?” başlıklı haber üzerine bir basın açıklaması yapma gereği duyarak, “Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerinde faaliyet yürüten Serhat Kalkınma Ajansı, 5449 Sayılı Kanun kapsamında personel almaktadır. Kanun hükmü gereğince, iş alımı sırasında başvuruda bulunan ve işe girmeye hak kazanan personele, bu dört ilden birisinde çalıştırılabileceğine yönelik sözleşme imzalanmakta ve bu şartı kabul eden personel işe alınmaktadır. Ajans çalışmaları sırasında, personellerin birimler arası ve illerdeki YDO koordinatörlüklerinde görevlendirilmeleri rutin bir uygulamadır. Bu uygulama sendika üyesi olup olmamasına bakılmaksızın, birimler ve YDO koordinatörlüklerindeki personel ihtiyacı göz önünde bulundurularak gerçekleştirilmektedir. Birimlerimizin ihtiyaçları doğrultusunda personel arasında yer ve birim değişikliği her zaman yapılabilmektedir.” dedi.

Genel Sekreter Kapu, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Dolayısıyla haberde yer alan iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Ajansın kanun ve yönetmeliklerde belirlenen çerçevede gerçekleştirilen uygulamalarını, “sendikalı personele baskı yapmak” şeklinde yorumlamak doğru değildir. Basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler