SERKA’dan öğrencilere tarih ve kültür semineri

SERKA’dan öğrencilere tarih ve kültür semineri

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Hanak Şehit Caner Çelik Çok Programlı Lisesi öğrencilerine yönelik “Savaş Alanı Arkeolojisi ve Malazgirt Savaşı” konulu seminer düzenledi.

Serhat Kalkınma Ajansı’nın “Mesleki ve Teknik Eğitim Liderler Programı” faaliyeti kapsamında Ardahan Üniversitesi işbirliği ile öğrencilere tarih bilincinin kazandırılması maksadıyla Hanak Şehit Caner Çelik Çok Programlı Lisesi öğrencilerine yönelik Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Malazgirt Savaş Alanı Arkeolojisi Kazı Başkanı Prof. Dr. Adnan Çevik tarafından “Savaş Alanı Arkeolojisi ve Malazgirt Savaşı” konulu seminer verildi. Hanak Atatürk İlkokulu Konferans Salonu ve Ardahan Üniversitesi Konferans Salonu’nda ayrı ayrı gerçekleştirilen etkinliğe çok sayıda öğrenci katılım sağladı.

Seminerde; Anadolu’nun tarihsel ve kültürel sürecinin oluşumu, geçmişten günümüze Anadolu’yu yurt edinen medeniyetler, Malazgirt Savaşı’nın Türk tarihi ve tarih bilinci için önemi gibi birçok konuya değinildi.

Düzenlenen seminere; öğrencilerin yanı sıra öğretmenler, protokol üyeleri ve SERKA uzmanları eşlik etti.

thumbnail-4.png

thumbnail-05.jpg

thumbnail-6.png

thumbnail-17.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Önceki ve Sonraki Haberler