SERKA’nın Sergisi Büyük İlgi Gördü

SERKA’nın Sergisi Büyük İlgi Gördü

Serhat Kalkınma Ajansı, Kafkas Üniversitesi ve Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği ile yaptığı işbirliği kapsamında bölgemizin önemli turizm değerlerini tanıttı.

Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerinde faaliyet gösteren Serhat Kalkınma Ajansı, bölgemizin sahip olduğu değerlerin tanıtımını bu kez de açtığı resim sergisi ile yaptı. SERKA, Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği üyesi ülkenin önde gelen 9 ressamını bölgeye davet etti. Aynı zamanda Kafkas Üniversitesi öğretim üyeleri de programa katılım sağladı. Sanatçılara Kars Kalesi, Çıldır Gölü, Camuşlu kaya yazıtları, İshak Paşa Sarayı, Ahmedi Hani Türbesi, Ani Ören Yeri, Şeytan Kalesi düzenlenen üç günlük bir program ile gezdirildi. Gül Ahmet Aytemiz Güzel Sanatlar Lisesi’nde öğrenciler ile bir tecrübe paylaşımı toplantısı gerçekleştirildi.

Kars Kalesi, Ağrı Dağı, Nuh’un Gemisi, Çıldır Gölü, İshak Paşa Sarayı gibi bölgenin birçok önemli değeri usta sanatçıların tuvallerinde hayat buldu. Eserler SERKA hizmet binasında 31 Mayıs-3 Haziran tarihleri arasında düzenlenen sergide gösterime açıldı.

31 Mayıs 2015 tarihinde Serhat Kalkınma Ajansı merkez hizmet binasında Kars Valisi Sayın Günay Özdemir’in açılışını yaptığı “Tuvale Düşen İlk Işık”  adlı resim sergisine katılım oldukça yoğundu. Klasik müzik dinletisinin de yer aldığı organizasyonun açılışındaki yoğun ilgi sonrasındaki günlerde de devam etti.

Ajans Genel Sekreteri Hüsnü Kapu, etkinlik sonunda düzenlenen davet yemeği ile Teymur Ağalıoğlu,  Bünyamin Balamir, , Ali Düzgün, Emin Güler,  Hasan Rastgeldi, Zeki Serbest, Celalettin Tandoğdu, Yusuf Toprak, Ruhsar Karaoğlu Uçar ve üniversite öğretim üyeleri Sevil Badalova, Levent Çınardal, Ceyda Çınardal, Eldar İbrahimoğlu, Rafig İmrani, Rasim Nazirov, Uğur Özen’e sanat çalıştayına katılımları ve katkılarından dolayı teşekkür etti. 

serka’nin-sergisi-buyuk-ilgi-gordu-(1).jpgserka’nin-sergisi-buyuk-ilgi-gordu-(2).jpgserka’nin-sergisi-buyuk-ilgi-gordu-(3).jpgserka’nin-sergisi-buyuk-ilgi-gordu-(4).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler