SHP Genel Başkanı Hüseyin Ergün

SHP Genel Başkanı Hüseyin Ergün

SHP Genel Başkanı Hüseyin Ergün'den çarpıcı açıklamalar

SHP Genel Başkanı Hüseyin Ergün’den çarpıcı açıklamalar

SHP Genel Başkanı Hüseyin Ergün:

“Eğer bu iktidarın yerinde olsam Genel Kurmay Başkanını ve komita kademesini derhal değiştiririm”

“Türkiye Cumhuriyeti ordusu asli görevlerine çekilmelidir”

  Sosyal Demokrat Halk Partisi Genel Başkanı Hüseyin Ergün, Kars’ta katıldığı televizyon programında demokratik açılım ve Ergenekon olaylarına değindi.

  SHP Genel Başkanı Hüseyin Ergün, Yerel Televizyon Serhat TV’de her hafta canlı yayınlanan Gündem programına katıldı. Program yapımcısı ve sunucusu Serhat TV Genel Yayın Yönetmeni Özgür Tuğrul’un sorularını cevaplayan Ergün, “Amacım Türkiye’de siyasetin solunu dolduracak büyük, güçlü, etkin, doğru dürüst bir sol parti oluşturmaktır” dedi.

  Kars’tan da söz eden Ergün, “Kars, Türkiye’nin Doğusunda adeta bir ışık merkezidir. Cumhuriyet balolarının olduğu, insanların aydınlık içinde yaşadığı bir merkezdir. O bakımdan da Türkiye’nin pek çok yerinden farklılığı olan bir ildir. Umarım bu nitelikleri gelişerek devam eder” diye konuştu.

  Ergenekon olayıyla ilgili görüşlerini de dile getiren Ergün, şu çarpıcı açıklamalarda bulundu:

  “Ergenekon olayı dışında Dursun çiçek olayının soruşturması falan yapıldı. Türkiye Cumhuriyeti ordusu asli görevlerine çekilmelidir. Dursun Çiçek olayında Genel Kurmay Başkanı komite kademesiyle birlikte bir basın toplantısı düzenledi ve ‘bu bir kağıt parçasıdır’ dedi. Genel Kurmay Başkanının bir Albayı bu şekilde arkalaması katiyen doğru bir şey değildir. Bu aynı zamanda da yargılamaya karışmak demektir. Benim kişisel kanaatim şudur. Öteden beri Türkiye’de siyasi iktidarlar egemenliklerinin bir kısmının askere devretmişlerdir ve yarım iktidar olmaktadırlar. Halen bu hükümette yarım iktidar olmayı kendisine yeterli görmektedir. Hayır demokrasi böyle bir şey değildir. Demokrasi halktan alınan yetkinin tümüyle kullanılması demektir. Onun için ben eğer bu iktidarın yerinde olsam Genel Kurmay Başkanını ve komita kademesini derhal değiştiririm”

  Sunucunun, “Görevden alırım mı demek istiyorsunuz?” sorusuna da “Evet” diyerek cevap verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler