Sıkı Giyinmek Yeterli Değil!

Sıkı Giyinmek Yeterli Değil!

Uzmanlar, vatandaşlara soğuk havalara karşı dirençlerini artırmaları konusunda kış sebze ve meyveleriyle birlikte antimikrobiyel etkisi yüksek olan gıdaların sofralarında yer verilmesi konusunda sık sık uyarılarda bulunuyor.

Kars’ta da Soğuk havaların etkisini iyice artırmasıyla birlikte kentte vatandaşlar vitamin kaynağı olan meyve ve sebzelere talep göstermeye başladığı gözlendi. Bunun yanı sıra kış mevsiminde fiyatları artan gıdaların da vatandaşlar tarafından şimdiden stoklandığı dikkat çekti.

İnsanın doğal savunma sisteminin, vücudu hastalıklardan en iyi koruyan yöntem olduğuna bu sistemin de meyve ve sebzeden geçtiğini ifade eden manav işletmecisi Kafer Kuytul, “vatandaşların soğuk havaların etkisiyle birlikte talebi de arttı. Rutin olarak ihtiyaçlarını karşılayan vatandaşlar şuan proteini bol olan ürünlere daha çok talep gösterdiğini söylemek mümkün. Bunların dışında kış mevsimiyle artış gösteren fiyatlara önlem için de lahana ve benzeri ürünleri şimdiden temin ederek maddi durumlarını da göz önünde bulunduruyorlar. Kış geldiğinde 2 kat artacak olan bu fiyatların önüne de stok yaparak geçmiş oluyorlar.” diye konuştu.

Protein kaynaklarının ve günlük alınan protein miktarının vücut direnci açısından çok önemli olduğunu belirten vatandaşlar, düzenli protein alımıyla doğal savunma sisteminin korunabileceğini ifade ettiler. Vatandaşlar, “Bildiğiniz üzere memleketimiz oldukça soğuk ve buna önlem için sadece sıkı giyinmek yetmiyor. Portakal ve mandalina gibi turunçgiller, içerdikleri zengin C vitaminiyle vücudun savunma mekanizmasını kuvvetlendiği konusundaki uyarıları da dikkate alarak elimizden geldiğince bu ürünleri tüketiyoruz.” dediler. kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler