SODES Tamamlandı!

SODES Tamamlandı!

Kars'ın Arpaçay İlçesi'nde 2014 yılında başlatılan ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan SODES projesi Nisan 2015'de tamamlandığı belirtildi.

Proje kapsamında Arpaçay'a bağlı Kıraç, Kümbet, Güvercin, Taşlıağıl ve Mescitli Köylerinde bulunan köy okulları ile ilçe merkezinde bulunan Arpaçay Anadolu Lisesi ve Arpaçay Yatılı Bölge Ortaokulu bahçelerinde toplamda 3000 metrekare alana kilit parke taşı döşendi. Aynı proje kapsamında Taşlıağıl, Taşdere, Kümbet, Karaurgan, Arslanoğlu, Kıraç, Akçalar ve Gediksatılmış köylerimizdeki okul bahçelerine de çocuklar için oyun parkları kuruldu. Proje kapsamında yapılan fiziki iyileştirmelerin yanı sıra okullardaki öğrencilere sportif aktivitelerinde destek olmak amacıyla futbol formaları, eşofman takımları, satranç takımları, voleybol, basketbol, futbol, badminton topları, spor ayakkabıları, masa tenisi masaları, raketleri gibi spor malzemesi desteği de sağlandı. Ayrıca sporcu gençler yetiştirmek amacıyla öğrencilere yönelik olarak Arpaçay Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile Beden Eğitimi öğretmenleri voleybol, basketbol ve satranç kursları verildi.

Yürütülen proje kapsamında yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Kaymakam Faruk Erdem, projenin tek boyutlu olmayıp bir çok alanda uygulandığını ve çalışmalarla okullarımıza az da olsa katkı sağladıklarını, dağıtılan sportif malzemeler ile de geleceğin sporcuları için imkanlar oluşturulmaya çalışıldığını ifade ederek gelecek yıl için deeğitim-öğretimin kalitesini artırmak amaçlı SODES projeleri hazırladıklarını belirtti.

sodes-tamanlandi!-(1).jpgsodes-tamanlandi!-(2).jpgsodes-tamanlandi!-(4).jpgsodes-tamanlandi!-(6).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler