Sokağa çıkma izni olanlar kan bağışında bulundu

Sokağa çıkma izni olanlar kan bağışında bulundu

Türk Kızılayı Kars Kan Alma Birimi, kan bağışı faaliyetlerine aralıksız olarak devam ediyor.

Hafta boyu Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Kan Alma Birimi, kan bağışlarını buradan sürdürürken, belli dönemlerde de şehrin muhtelif noktalarında kan bağışı kampanyaları düzenliyor.

Türk Kızılayı Kars Kan Alma Birimi, Faikbey Caddesi üzerindeki G.A.M.P konağı önünde kan bağış standı açtı. Kan Alma Birimi daha önceki programı kapsamında koronavirüs tedbirleri nedeniyle Ramazan Bayramı boyunca uygulanan sokağa çıkma yasağında da kan bağışı aldı. Sokağa çıkma izni olan görevliler kan bağışında bulundu. Kızılay görevlileri kan bağışında bulunanlar için KOVİT 19 testi de yaptı.

Öncelikli olarak koronavirüs nedeniyle sıkıntılı günler yaşayan Ülkemizde azalan kan stoklarının azalması kan bağışının önemini arttırırken, vatandaşların daha duyarlı olması istendi. Bu nedenle Kızılay yetkilileri sık sık kan stoklarının azaldığına vurgu yaparak vatandaşları kan vermeye davet ediyor.  Yüksek rakımda yer alan Kars’ta yaşayan vatandaşların kan değerlerinin yüksek olması yani kandaki hemoglobin oranının yüksek olması nedeniyle kan verenler sağlık buluyor.  Kars’ın yüksek rakımda olması ve Karslıların kırmızı eti bolca tükettikleri ve özellikle sigara nedeniyle kan değerlerin yüksek olduğu sık sık hatırlatılıyor. Her sağlıklı insanın yılda 2 kez kan vermesi ve hayat kurtarması uzmanlar tarafından öneriliyor. Kars halkı bu konuda çok duyarlı davranmasına rağmen, yüksek rakım, kırmızı et tüketimi ve sigara kullanımı gibi nedenlerden dolayı kan bağışlamak isteyenlerin sayısı bağışta bulunanlardan çok daha dazla oluyor. Kan alma birimi yetkilileri kan verecek insanlarda bazı kriterler arıyor. Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı Kan ve Kan Ürünleri rehberine göre kan alıyor. Orada ki kriterler de hemoglobin değerine bakılıyor. Kan değerlerin erkeklerde 13.5 ile 18 arası olması gerekiyor. Bayanlarda ise 12.5 ile 16.5 arasında olması gerekiyor. Onun dışında kan alımı yapılmıyor” dedi.

Öte yandan Kızılay Kan Merkezi Genel Müdürlüğü tarafından kan bağışında bulunan duyarlı vatandaşlara gelen mesajda kan bağışında bulundukları için hayat kurtardığınız için teşekkür ediliyor. Ayrıca Kan Bağışçısı Memnuniyet Anketi de doldurtuluyor. Akredite olduğumuz Kalite Yönetim Sistemleri doğrultusunda; Türk Kızılayı Kan Bağışı Merkezi Müdürlüklerimizin tümünde verilen gönüllü, karşılıksız ve düzenli kan bağışçılarının kazanılması ve yasal mevzuata uygun olarak kan bağışlarının güvenli olarak toplanması hizmetlerinin en iyi, en etkin ve en kaliteli sekilde sunulması ve sürdürülebilmesi amaçlanmaktadır. Kurumumuz tarafından sunulan hizmetler hakkındaki düşünceleriniz ve yapacağınız değerlendirmeler, hizmet kalitesinin sürdürülebilirliğini güvence altına alabilmek için değerlidir.

KIZILAY BAYRAMDA VATANDAŞLARIN KAPILARINI ÇALDI

Türk Kızılay Kızılay Kars Şubesi ve Kızılay gönüllüleri, Ramazan Bayramı’nda mahalle aralarında vatandaşlarla bir araya gelerek bayramlaştı.

Kızılay Kars ekibi, bayram süresince mahalle aralarında sosyal mesafe kuralına riayet ederek vatandaşlarla bir araya geldi.

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık’ın Kars halkına gönderdiği mesajı ileten Kızılay Kars ekibi, vatandaşlara maske, dezefekte ve çocuklara hediyeler verdi.

sokaga-cikma-izni-olanlar-kan-bagisinda-bulundu-(5).jpgsokaga-cikma-izni-olanlar-kan-bagisinda-bulundu-(6).jpgsokaga-cikma-izni-olanlar-kan-bagisinda-bulundu-(1).jpgsokaga-cikma-izni-olanlar-kan-bagisinda-bulundu-(4).jpgsokaga-cikma-izni-olanlar-kan-bagisinda-bulundu-(3).jpgsokaga-cikma-izni-olanlar-kan-bagisinda-bulundu-(2).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler